Starity

Nightwish: 100 milliós nézettségen túl az Amaranth videoklipje

2018. október 22. 19:07   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2007-ben jelent meg a finn formáció Dark Passion Play nevezetű albuma, ami egy teljesen új fejezet volt az egykoron Tarja Turunen vezette együttes történelmében.

hirdetés

Az Amaranth a zenekar hatodik stúdióalbumának második kislemezeként jelent meg 2007. augusztus 22-én. Magát a kisfilmet is ez évben forgatták Antti Jokinen rendezésében, és ez volt az első munka, melyben bemutatkozott a Tarja Turunen helyére került új énekesnő, Anette Olzon.

A nóta és egyben a videoklip különlegessége is egyaránt abban rejlik, hogy a Los Angelesben forgatott, több mint 270 ezer dolláros költségvetésű klip A sebesült angyal című festmény motívumára épült, és teljes egészében ez a koncepció kíséri végig, - különleges hangulatot teremtve ezzel.

Kevesen tudják, hogy a dal címe eredetileg Reach volt, ebből adódóan pedig a refrén is más volt, ráadásul az összes demófelvételt Marco Hietala énekelte fel; majd amikor a zenekar mintegy 2000 jelentkező közül kiválasztotta énekesnőjének Anette-et, a szerzemény végül az  Amaranth elnevezést kapta.

A dal egyébként a megjelenését követő második napon arany minősítést szerzett hazájában, Finnországban, de Magyarországon és Spanyolországban is egyaránt uralta a zenei listákat. A zenekar kiadója által feltöltött videó nemrégiben újabb sikereket ért el, ugyanis átlépte a 100 milliós nézettséget.

Ha mindez nem volna elég, a finn zenekar hamarosan újabb 100 milliós nézettséget birtokolhat, ugyanis szintén a Dark Passion Playen kapott helyet a Bye Bye Beautiful nevezetű tétel, amit a fent is említett dalhoz hasonlóan Los Angelesben forgattak, ismételten Antti Jokinen rendező és John Thorpe producer közreműködésével. A számos vitát kreáló dalhoz készült klip jelenleg megközelítőleg 98 milliós nézettégben részesült, így már csak idő kérdése, hogy mikor éri el a bűvös 100-ast.

Kíváncsi vagy melyek a formáció legnépszerűbb kisfilmjei? Kattints ide!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek