Starity

Rami Malek: A film Freddie Mercury zenei nagyságára koncentrál

2018. december 07. 00:12   |   Szerző: Éowyn

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A frissen Golden Globe-díjra jelölt színész szerint lehetetlen lett volna belezsúfolni Freddie Mercury egész életét két órába.

hirdetés

Rami Malek, aki a hatalmas sikert arató Bohém rapszódia című, a Queen és Freddie Mercury történetét feldolgozó filmben alakítja a legendás énekest, az alkotók védelmére kelt.

A Golden Globe-díjra jelölt film időkorlátja miatt a stáb főként Mercury zenei örökségére koncentrál.

A rajongók egy része korábban azt rótta fel a film készítőinek, hogy nem hangsúlyozták ki eléggé az AIDS-szel való küzdelmes időszakot, sem pedig az énekes magánéletét – írja az Altpress.

Azt hiszem, mindannyian szerettünk volna többet mutatni Freddie Jimhez [Hutton] fűződő kapcsolatából, az élete vége felé közeledve

- mondta az egyiptomi származású Malek a Hollywood Reporternek.

Ez a kapcsolat abszolút csodálatos volt, és ember, ha rajtam múlott volna, még egy órát hozzátoldottam volna a filmhez, és betömtem volna néhány hézagot. Soha nem születik hibátlan sztori egy olyan ember életéről, akiről számtalan dokumentumfilmet és minisorozatot lehetne készíteni.

Ezenkívül, a rendezők mindig is a Live Aid jótékonysági koncerttel kívánták befejezni a filmet. Az így betervezett idővonallal Mercury életének más aspektusait nehéz lett volna bemutatni.

Malek elmondta a Hollywood Reporternek, hogy a hiányosságok ellenére kiáll a filmkészítők döntése mellett:

Szerették volna elmesélni az egész Freddie Mercury-sztorit, de két óránk van. És ebben a két órában tudom, hogy ezek az emberek Freddie életét akarták ünnepelni, és határozottan azon fáradoztak, hogy ne egy hedonista, sikamlós filmet készítsenek.

Végső soron azt hiszem, rá kell világítani az élete néhány aspektusára, hogy bemutassuk, mennyire lázadó művész volt és milyen előítéleteket rombolt le

 – folytatta Malek.

A Bohém rapszódia már a nyitó hétvégén felülmúlta a legmerészebb várakozásokat is a jegyeladások szempontjából. Az 52 millió dolláros költségvetésű sikerfilm jelenleg több, mint 550 millió dolláros bevétellel büszkélkedhet világszerte.

A producerek között olyan nevek is megtalálhatóak, mint a színész Robert De Niro, vagy a Queen menedzsere, Jim Beach. Zenei executive producer az együttes két tagja: Brian May és Roger Taylor.

Olyan momentumokból is kiderül, hogy az alkotók nagy hangsúlyt fektettek a részletekre, hogy a film elején maga Brian May gitározza a 20th Century Fox fanfárt:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek