Starity

Kütyüteszt: Blitzwolf BW-FYE1 vezeték nélküli fülhallgató

2018. december 14. 15:03   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Blitzwolf BW-FYE1 típusjelű Bluetooth fülhallgatóját teszteltük, amely egyenesen kínából érkezett hozzánk. Vezték nélküli, kis méretű, jól néz ki és jól is szól? Ezt ígéri a hazánkban egyelőre kevésbé ismert kínai márka megfizethető áron, nézzük sikerül-e teljesíteni mindezt!

hirdetés

Csomagolás

Az olcsó kínai termékekkel kapcsolatos előítéleteim hamar elszálltak miután kibontottam a csomagot, mivel egy igényes, könnyen nyitható dobozt találtam benne, amely a prémium termékek csomagolására hasonlít leginkább. Ennek természetesen semmi köze nincs magához a termékhez, mégis innen kapjuk az első ingert vele kapcsolatban, így nem lehet figyelmen kívül hagyni. A csomagon belül egy minőségi fekete tárolódobozt találunk, benne a fülhallgatókkal, valamint egy rövid USB kábelt, illetve plusz két gumiharangot eltérő méretekben.

Töltés

A fülhallgatókat az Apple által megálmodott ma már sztenderdnek számító megoldással tudjuk tölteni, azaz magát a tokot kell feltölteni és ebben töltődnek a fülesek. Energiából nincs hiány: az eszközök körülbelül 3-4 órát bírják egy feltöltéssel. Nehezen elképzelhető, hogy valakinek ennyi időn keresztül a fülében legyenek, de ha mégis teljesen lemerítettük, a 100%-os újratöltés is megvan egy jó óra alatt. A tokot is körülbelül ennyi ideig kell tölteni, viszont ezzel képesek vagyunk nagyjából négy alkalommal feltölteni a fülhallgatókat.

Csatlakoztatás 

A csatlakoztatás szokott járni a legtöbb vesződséggel a Bluetooth-szal kommunikáló eszközök között, de meglepő módon minden flottul ment. Elég felnyitni a tokot, máris párosítás üzemmódba kapcsol az eszköz. Használhatjuk headsetként is, mivel mindkét oldalhoz külön is lehet csatlakozni és mikrofont is találunk mindkét fülhallgatón. Az fülhallgatót elfelejtetve ismét párosítás funkcióra kapcsol automatikusan, így másik eszközhöz könnyedén csatlakoztathatjuk ismét.

Viselése

A fülhallgató designjának megítélését mindenkinek a saját ízlésére bízom, csak a viseléséről nyilatkoznék. Nekem mindig problémám volt a "bedugós" fülhallgatókkal, egyszerűen nyomták a fülemet, már a behelyezéstől kezdve. Mivel itt nem egy szivacsról, hanem csak egy üreges gumiharagról van szó, a megfelelő méretűt ráhelyezve egyáltalán nem éreztem kényelmetlennek a viselését. Teljesen stabilan ül bele a fülbe, a kiesés ellen kis gumírozott fülecskék védenek. Nem is tudtam úgy mozogni, hogy kicsússzanak a fülemből, tehát sportolásra kiválóan alkalmas. Ráadásul IPX4 védelemmel van ellátva, azaz egy kis nedvesség sem árt neki!

Hangminőség

Bár az egyik legfontosabb kritériumnak kellene ennek lennie, azt gondolom, hogy csak egy kis réteg van, aki komolyabban foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy milyen minőségben szólal meg kedvenc száma és emögött nem csak anyagi okok, hanem egyszerű érdektelenség áll. Nem is mennék bele mélyebb elemzésbe, legyen elég annyi, hogy egy átlagos fül nehezen vagy szinte egyáltalán nem tudna különbséget tenni egy iPhone-hoz mellékelt alap vezetékes fülhallgató és ennek a hangzása között. Számomra mindenképp pozitív csalódás volt, annak ellenére, hogy a középtartomány számomra túl erőteljes, illetve valamivel több basszust is produkálhatna, ha már egy fülbe dugható típusról van szó, azonban ebben az árkategóriában túlzás lenne stúdió minőségű hangzást várni.

Összegzés

A vezeték nélküli fülhallgatók olyan szabadságot adnak, amit mindenkinek érdemes kipróbálnia. Ha eddig csak azért nem váltottál, mert túl drágának találtad ezt a termékkategóriát, akkor a Blitzwolf fülhallgatóját a csekély 11 ezer forint körüli árával erősen ajánjuk vételre. Megvásárolni a Banggood oldaláról tudod, ide kattintva.

Ha még nem rendeltél soha Kínából és nem tudod hogyan működik, akkor irány a RendeljKínait.hu, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz.

További tesztjeink is vannak, itt találod őket:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek