Starity

20 éve jelent meg Britney Spears bemutatkozó lemeze, a ...Baby On e More Time

2019. január 13. 20:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

1999. január 12-én került az üzletek polcaira a pophercegnő bemutatkozó korongja, ami hatalmas siker volt akkoriban és azóta is az egyik legtöbb példányszámban elkelt album.

hirdetés

Szinte hihetetlen, de immár két évtized telt el Britney Spears ...Baby One More Time-jának megjelenése óta, mely albumból világszerte több, mint 25 millió példányszámot adtak el, az énekesnő pedig egy egész generáció ízlését megreformálta általa, hiszen saját karrierje elindításával, elegyengette az utat az utána következő tinisztárok előtt.

A ...Baby One More Time megjelenésének idején Britney mindössze 17 éves volt, és a legtöbben a Mickey Mouse Clubból ismerték, ám bemutatkozó kislemeze, majd albuma után az egész világ megtanulta a nevét. Érdekesség, hogy a ...Baby One More Time ráadásul nemcsak 1999 legtöbb példányszámban elkelt albuma lett, hanem a mai napig csúcstartó, ráadásul Guinness Világrekordot is döntött, ugyanis ez a legtöbb példányszámban elkelt olyan korong, melyet egy tinédzser jelentetett meg.

Érdemes továbbá elárulnunk, hogy a kiadvány címadó nótáját, Max Martin dalszerző eredetileg a TLC-nek szánta, ám a csapat köszönte szépen, de nemet mondott rá.

Tetszett a dal, de hogy azt hittem volna, hogy sláger lesz? Hogy ez illik a TLC-hez? Én nem éneklek olyasmit, hogy Üss meg, baby, de nem akarok tiszteletlen lenni Britney-vel szemben. Jó neki. Énekeltem volna, hogy Üss meg baby még egyszer? A pokolba is, dehogy! Számomra ez nem téma egy beszélgetés során. Nála működött, örülök a sikerének. Szeretem Britney-t. Nem jó minden dal minden előadónak, és ha igazi művész vagy, tudod, mi az, amiben hiszel, miről akarsz énekelni. Tisztában voltam azzal, hogy nagy siker lesz a ...Baby One More Time, de azzal is, hogy nem a TLC-nek való

– nyilatkozta egy korábbi interjúban a TLC egyik tagja, Tionne "T-Boz" Watkins.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek