Starity

Eltűnt a Premier Legue-csatár gépe

2019. január 23. 08:08   |   Szerző: egridora

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A La Manche csatorna felett repült át Emiliano Sala gépe, amikor eltűnt a radarfelvételekről. A csatár frissen igazolt át a francia Nantes csapattól a walesi Cardiff Cityhez.

hirdetés
Eltűnt a Premier Legue-csatár gépe
Fotó: Emiliano Sala / Instagram

Az argentin focista éppen Franciaországból Walesbe tartott új csapatához, amikor a magángépe nyomtalanul eltűnt. A gép fedélzetén rajta kívül a pilóta tartózkodott. Emiliano Salat szombaton mutatta be a csapat, a focista volt a legdrágább átigazolásuk eddig, 15 millió fonttért szerződtették a klasszist. 

Sala visszautazott elköszönni volt csapattársaihoz, majd útnak indult, hogy megkezdje új karrierjét a walesi csapatnál, ekkor következett be a tragédia.

A brit és francia rendőrség is nagy erőkkel keresi a játékost, hajókat és mentőhelikoptereket indított felderítésére. Az expedíció vezetője, John Fitzgerald nagyon pesszimistán nyilatkozott a BBC riporterének:

Nem hiszem, hogy találnánk túlélőket, a víz hőmérséklete és a körülmények nem teszik lehetővé, hogy bárki is túlélje ezt a balesetet az óceánban. Nagyon sokan keresik a gépet, azonban óriási a terület és erős az áramlás, ami megnehezíti a kutatást. Legalább abban bízom, hogy a gép roncsait megtaláljuk.

Sala édesapja is nyilatkozott az argentín televíziónak:

Nem tudok semmit. Egyszerűen nem tudom elhinni. Remélem, hogy minden jóra fordul.

– mondta a megtört apa.

Emiliano eltűnésének hírére a volt csapata, a Nantes elhalasztotta a következő bajnoki meccsét.

A focista repülő útját a médiában csak Last Goodbye vagy Ultima Ciao néven emlegetik.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek