Starity

30 éve kezdődtek Bill és Ted kalandjai

2019. február 16. 16:04   |   Szerző: goldman

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A két bohókás tinédzser, Bill és Ted vicces kalandja meghódította a szórakozni vágyó nézőket.

hirdetés

Február 17-én lesz 30 éve, hogy a Vad Csődörök a mozivásznak meghódítására indultak. A történet két, zenészi karrierről álmodozó, de történelemből bukásra álló tinédzserről szól, akik az utolsó pillanatban segítséget kapnak a távoli jövőből érkező Rufustól. A titokzatos idegentől megtudják, hogy az ő zenéjük hozza majd el a békét és a harmóniát az univerzumban, ezért soha nem szakadhatnak el  egymástól. A fiúk zenészi ambíciói azonban veszélybe kerülnek, mivel Ted rendőrfőnök apja a távoli Alaszkába, egy katonai akadémiára kívánja küldeni büntetésből bukásra álló fiát, azonban a Rufustól kapott mágikus telefonfülke segítségével egy olyan időutazásban vehetnek részt, mely meghatározza a további jövőjüket.

A főszereplők kiválasztása hosszadalmasan zajlott, sok fiatal színészt meghallgattak, míg végül Alex Winter (Bill), valamint Keanu Reeves (Ted) lett a befutó. A filmet 1987 márciusától májusáig forgatták, de a produkciót finanszírozó cég, a De Laurentiis Entertainment Group, a film elkészülte után nem sokkal csődöt jelentett, így a film 1989 februárjáig dobozban maradt. Végül a Bill és Ted zseniális kalandja mindenki meglepetésére szép sikereket könyvelhetett el a kissé megkésett bemutatása után, ami lehetővé tette, hogy két évvel később bemutassák a történet folytatását is, Bill és Ted haláli túrája címmel.

A főszerepeket alakító Keanu Reeves és Alex Winter azóta is jó barátságot ápol egymással és mindketten készen állnak a kaland folytatására.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek