Starity

Komoly betegséget diagnosztizáltak Mádai Viviennél

2019. április 14. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szőke szépség az Instagramon számolt be történetéről, hogy felhívja a figyelmet a megelőzés és a rendszeres kontroll fontosságára.

hirdetés

Mádai Vivien születésnapi posztja idén nem sikerült túl vidámra, ő mégis derűlátó. A csinos műsorvezető arról ír a bejegyzésben, miszerint 30. születésnapjához közeledve eluralkodott rajta a kapuzárási pánik, ám akkor derült égből villámcsapásként érte az orvosi szakvélemény, miszerint melanomája van, ami egy az egyben kiűzte a korábbi gondokat és gondolatokat a fejéből.

Fotó: Instagram

Azzal nem számoltam, hogy 30 éves korom előtt pár hónappal melanomával is diagnosztizálnak. Szándékosan nem írom le a rák szót, mert egyszerűen nem megy. Amikor kiderült, annyira távolinak és megfoghatatlannak tűnt, hogy fel sem fogtam tulajdonképpen mi is ez. Pedig pontosan jól tudtam a jelentését, kialakulásának okát, és túlélési esélyeit. A melanóma fő rizikófaktor nem az elsődleges daganat, hanem a belőle igen agresszíven terjedő áttétek. Éveken át növekszik a testünkön, majd hónapok alatt végez velünk. Minden egy anyajeggyel kezdődött, és ért is véget. Előre megyek a történetben... Mert szerencsém volt, őrült nagy szerencsém. Több vizsgálat és pár hét álmatlan éjszaka után kiderült, hogy időben vették észre, még nem adott áttétet, így 2 műtéttel és további ellenőrzésekkel megúsztam

írta Vivien, majd kitért arra is, hogy így visszatekintve nem csodálkozik a dolgon, elvégre fiatalabb korában megfelelő fényvédelem nélkül napozott és gyakori vendég volt a szoláriumban is. Írásával egyúttal szeretné felhívni rajongói figyelmét arra, mennyire fontos a gondos odafigyelés és a megelőzés.

Ugrálhatnék most virágfal előtt 30-as számokat formázó arany lufikkal, de ehelyett most inkább arra kérlek Titeket, hogy ha van lehetőségetek – márpedig van – menjetek el egy kontrollra, nézessétek meg a bőrötöket, váljon ez egy rendszeres rutinná.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek