Starity

Salma Hayek férje 100 millió eurót adományoz a Notre-Dame újraépítésére

2019. április 16. 18:06   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az egész világot megrendítette az, ami tegnap este a francia fővárosban történt.

hirdetés

Tegnap este kigyulladt a párizsi Notre-Dame-székesegyház, a tüzet pedig csak ma hajnalra sikerült megfékezniük a tűzoltóknak. A francia nemzet megrendülten áll a katasztrófa előtt, ám vannak, akik nem sajnálják a pénzt arra, hogy visszaállítsák eredeti állapotába a látványosságot. Salma Hayek férje, a francia milliárdos François-Henri Pinault 100 millió eurót adományoz az újjáépítésre, hogy a katedrális mihamarabb régi pompájában tündökölhessen.

Ahogy sokakat, úgy engem is mélyen lesokkolt és szomorúsággal töltött el a látvány, ahogy a gyönyörű Notre-Dame füstfelhőbe burkolózik. Szeretlek, Párizs! (...) Inspiráló látni, ahogy Franciaország összefog, hogy újjáépítsék örökségüket

– írta az Oscar-díjra jelölt színésznő az Instagramon.

Mindazonáltal nem Pinault az egyetlen, aki nagylelkű adományával hozzájárul a Notre-Dame megmentéséhez – az LVMH vezérigazgatója, Bernard Arnault 200 millió eurót adományozott, hogy segítsen újraépíteni az épületet.

via E! Online

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek