Starity

Izomhúzódás kezelése természetes növényi kivonatokkal

2019. június 15. 14:02   |   Szerző: Starity

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az izomláz kialakulását sok minden elő tudja idézni. Lássuk, mivel lehet hatékonyan megelőzni és kezelni!

hirdetés
Izomhúzódás kezelése természetes növényi kivonatokkal

Érdemes a megelőzésre helyezni a hangsúlyt, de ha már érződik a fájdalom, akkor egy izomláz ellen krém hatékony megoldást nyújthat. Ha az edzések előtt kihagyja a bemelegítést, vagy a levezető gyakorlatokról feledkezik meg, akkor könnyen megeshet, hogy másnap reggel arra lesz figyelmes, hogy kemény izomláz gyötri. Ilyenkor remek szolgálatot tesz egy izomláz ellen krém, amelynek rendkívül egyszerű a használata. Csupán gondosan be kell kenni vele a sajgó testrészeket, például a hátat, a vállalat, a lábat vagy a kart. Egy természetes citrusolajokból és mentolból készült krém például enyhítheti a fájdalmat. A fajdbogyó olajat szintén a fájdalomcsillapító hatásáról ismerhetjük.

Egy izomláz elleni krém hatékonyságát a bergamottolaj, a narancshéj olaj és a levendulaolaj is növelheti, mely alkotóelemek megnyugtatják és alaposan ellazítják a fáradt izomszövetet. Amennyiben nem vigyáz magára edzés közben, és túlerőlteti az izmait, akkor könnyen előfordulhat az izomhúzódás, ami legalább annyira fájdalmas, mint az izomláz.

A pihenés sok esetben enyhülést hoz, de ha súlyosabb a sérülés, akkor megfelelő kezelés nélkül nem biztos, hogy felgyógyul. Egy természetes alapanyagokból készült krém ez esetben is gyors és hatékony segítséget nyújthat. Az izomhúzódás kialakulásához néha elég egy rossz mozdulat vagy egy ballépés, ami azonnal az izomszövet sérüléséhez vezet. Ilyenkor azonnal abba kell hagynia a tevékenységet, függetlenül attól, hogy edzésről vagy más jellegű fizikai munkáról van-e szó.

Súlyosabb esetben érdemes orvoshoz is fordulni, hogy mielőbb ismét fitt lehessen. Emellett azonban nem szabad megfeledkezni az izomhúzódás házilag történő kezeléséről, aminek köszönhetően gyorsabb lehet a felépülés. Bizonyára Ön sem szeretne tétlenül otthon feküdni, miközben azt várja, hogy ismét fájdalommentesen tudja elvégezni a mindennapi feladatait. Ebben az esetben szerezzen be egy izomláz, izomsérülés kezelésére szolgáló krémet, hogy mindig kéznél legyen.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek