Starity

Jubileumi V. Egy csepp világnap novemberben

2010. november 06. 10:10   |   Szerző: AMaya

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén már ötödik alkalommal rendezik meg az Egy csepp-világnapot Budapesten. Rengeteg fellépő és program várja az érdeklődőket.

hirdetés
Jubileumi V. Egy csepp világnap novemberben

Az Egy csepp figyelem Alapítványt Erős Antónia hozta létre 2005-ben azzal a céllal, hogy minél több ember ismerje meg a cukorbetegséget, és annak veszélyeit. A cukorbetegség Magyarországon egymillió embert fenyeget, akik közül ötszázezren nem tudják, hogy érintettek.

A szervezet elindította az Egy Csepp Tesztet (ECSET), amelynek célja, hogy képet kapjanak az ország egészségi állapotáról. Május 14. és szeptember 17. között az Alapítvány munkatársai végigjárták a megyeszékhelyeket, ahol ingyenes szűréseket tartottak.

2006 óta évente 100 iskolának juttattnak el a vércukormérőt, és az a cél, hogy 2010-ig minden középiskolában legyen egy készülék.

A cukorbetegség rengeteg 9–14 éves gyermeknél tömegesen derül ki.(Bővebben)

2008-ban ismert zenészek, énekesek úgy döntöttek, hogy összefogva emelik fel a szavukat a megelőzés fontossága mellett. Péter Szabó Szilvia (NOX), Széles Iza, Farkas Zsófi, Deák Bill Gyula, Skrapits Erik (No Thanx), Emilio, Csordás Tibi (Fiesta) együtt énekelték fel Knapik Tamás Nem késő még című dalát.

Sztárok, akik nyíltan felválalják, hogy cukorbetegek: Nick Jonas, Randy Jackson, Halle Berry, Erős Antónia, Kovács Áron, Hevesi Tamás, Szakcsi-Lakatos Béla, Demjén Ferenc, Bajor Imre, Salma Hayek (a terhessége alatt volt cukorbeteg), Patti LaBelle, Bret Michaels (Poison), Larry King, Elliott Yamin és Mary Tyler Moore.

Ingyenes egészségügyi mérések, színes színpadi program, sorsolások, nyeremények és gyermekprogramok egész nap várják az érintetteket és az érdeklődőket november 14-én, a Diabetes Világnapon 10–18 óráig a SYMA Rendezvénycsarnokban.

Fellépők: Barátok Közt szereplői, az Alma Együttes, az X-Faktor énekesei, a Neoton Musical színészei és a Duma Színház stand-up-szereplői.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek