Starity

7 tipp a gyönyörű, selymes hajért

2019. október 19. 18:06   |   Szerző: Four

Ezekkel az ötletekkel te magad is könnyen gyönyörű hajzuhataggal rendelkezhetsz.

hirdetés

1. Óvatosan a stylinggal!

A haj legnagyobb ellenségei a különböző forró hajformázók, mint hajvasaló, kúpvas, kreppelő stb. Amennyire csak lehet, próbáld elkerülni ezeket, de ha már muszáj, akkor kötelezően használj hővédő készítményeket!

2. A selyem hatalma

Ha te is minden reggel úgy ébredsz, mint Anna a Jégvarázsból, érdemes elgondolkodnod a selyempárna használatán. Az anyag ugyanis a pamuttal ellentétben nem borzolja össze és nem töri meg a hajszálakat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@wella által megosztott bejegyzés,

 

3. Maradj hűséges!

A közhiedelemmel ellentétben nem feltétlen tesz jót a hajadnak, ha mindig váltogatod hozzá a termékeket. Találd meg a tökéletes sampont és kondicionálót, és utána el ne engedd!

4. Figyelj oda rá, hogy mit eszel!

Ha az étrendedben szerepelnek vasban, cinkben, Omega-3 zsírsavakban és proteinben gazdag ételek, akkor a hajad fényesebbé válik, kevésbé lesz töredezett és gyorsabban is nő majd. És ne felejtsd el az igazi csodaszert: víz, víz és víz minden mennyiségben!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@wella által megosztott bejegyzés,

 

5. Ne ugorj neki a hajadnak!

Ha nekiállsz kifésülni a tincseidet, ügyelj rá, hogy egy ritkább fogú fésűvel, óvatos mozdulatokkal kezdd. Alulról haladj a fejtető felé.

6. Vágass belőle egy picit!

Hiába döntötted el, hogy derékig érő, fényes fürtöket növesztes, 6-8 hetente ugorj be egy fodrászszalonba, hogy megtrimmeljék a hajvégeid. Így megszabadulsz a törött végektől, a hajad pedig nőhet tovább egészségesen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@wella által megosztott bejegyzés,

 

7. Forró víz helyett meleg

Ha hajat mosol, a tűzforró zuhanyt tartogasd máskorra, azzal ugyanis szárazzá válhatnak fürtjeid. Inkább meleg vagy langyos vizet használj, amikor pedig a balzsamot öblíted le, inkább hideg vízre szavazz.

via Good Housekeeping

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek