Starity

12 érdekes tény a kozmetikai termékekről

2020. május 31. 16:04   |   Szerző: Four

Ijesztő alapanyagok, furcsa divatok és más meglepő adatok a szépségipar történelméről.

hirdetés

1. Tom Lyle Williams, a Maybelline alapítója testvéréről, Mabelről nevezte el a márkát. A lánynak saját módszere volt arra, hogy sötétítse szempilláit: vazelint és szénport rakott rájuk. 

2. Az első körömlakkot Kr. e. 3000-ben találták fel Kínában: többek között méhviasz, tojásfehérje és színes por voltak az összetevők. 

3. Az 1930-as években számos szépségápolási termék tartalmazott rádiumot, sőt, akkor még úgy tartották, hogy ez a radioaktív anyag jót tesz a bőrnek. Púderben, parfümben és rúzsban is megtalálható volt.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

COVERGIRL (@covergirl) által megosztott bejegyzés,

 

4. A Revlon volt az első márka, amely világszinten gyártott vörös körömlakkot. 

5. A 19. században a rúzsok vörös színét a kárminból nyerték, amelyet a bíbortetű nevű rovarból állítottak elő.

6. Az 1800-as években a szemhéjpúderek és a rúzsok is gyakran tartalmaztak mérgező anyagokat, mint például higany-szulfidot vagy nadragulyát.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sephora (@sephora) által megosztott bejegyzés,

 

7. A ma is használt szempillaspirált először a Rimmel dobta piacra 1913-ban.

8. A középkorban annyira divatosnak számított a porcelánfehér bőr, hogy a nők gyakran piócákkal eresztették ki a vérüket, hogy sápadtabbak legyenek.

9. A napbarnított bőr csak az 1920-as években kezdett divat lenni, amikor Coco Chanel egy jachtkirándulás során véletlenül lebarnult. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FENTY BEAUTY BY RIHANNA (@fentybeauty) által megosztott bejegyzés,

 

10. A II. világháború során hiány keletkezett kozmetikai termékek alapanyagaiból, különösen alkoholból és petróleumból, ezeket ugyanis inkább a háborúban használták fel.

11. Azért lett Chanel No 5 a világhírű parfüm neve, mert Coco Chanel az ötödik illatmintát fogadta el, amelyet Ernest Beaux parfümőr mutatott neki.

12. A Max Factor nevű márkát nem meglepő módnon egy Max Factor nevű ember alapította 1904-ben, és eredetileg parókák illetve színházi sminkek gyártásával foglalkozott. Tíz évvel később egy könnyedebb textúrájú arcfestéket készített, amely végül tégelyekbe csomagolva igazi sláger lett.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Max Factor (@maxfactor) által megosztott bejegyzés,

 

via GoodHousekeeping

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek