Starity

Zoe Saldana bocsánatot kért azért, mert ő játszotta Nina Simone-t

2020. augusztus 06. 15:03   |   Szerző: Four

A színésznő ma már teljesen máshogy gondolkodik a szerepről, nem vállalná el.

hirdetés

Zoe Saldana a 2016-os Nina című filmben alakította a legendás afroamerikai jazzénekesnőt, Nina Simone-t - ma már azonban nem vállalná el a szerepet.

A 42 éves színésznő, akinek ereiben haiti, dominikai és puerto ricói vér csörgedezik, úgy nyilatkozott, bánja, hogy igent mondott a munkára. Elmondása szerint hiába, hogy ő is fekete: valaki olyat kellett volna választani helyette, aki jobban megidézi az énekesnőt.

Soha nem szabadott volna Ninát játszanom. Meg kellett volnam tennem mindent, és használnom kellett volna minden befolyásomat, amellyel 10 éve rendelkeztem - másfajta befolyás volt, de mégiscsak valami. Be kellett volna vetnem minden erőmet, hogy egy fekete nő játssza ezt a kivételesen tökéletes fekete asszonyt.

Majd így folytatta:

Akkor úgy gondoltam, azért megengedhető nekem, hogy én játsszam, mert én is egy fekete nő vagyok. És az vagyok. De ő Nina Simone. És Ninának olyan élete, olyan története van, amelyet a legapróbb részletekig menően tisztelettel kell kezelni - hiszen ő is egy elképesztően részletgazdag egyéniség volt. Jobbat érdemelt. Úgy sajnálom. Ma már jobban tudom, és soha nem teszek ilyet többet.

- szabadkozott. 

via People

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek