Starity

Megdöbbentő, de ezek a filmek 10 évesek lesznek 2021-ben! – I. rész

2021. január 20. 12:12   |   Szerző: Glamster

Bizony, ilyen gyorsan telik az idő: íme jó néhány film, ami 2021-ben a 10. évfordulóját ünnepeli.

hirdetés

Halálos iramban: Ötödik sebesség – április 29.

Miután Brian és Mia kiszabadította Domot mielőtt börtönbe került volna, az egyik régi haverjuknál, Vince-nél húzzák meg magukat Rio de Janeiróban. Azt hiszik, sikerül kijátszaniuk a hatóságokat, ám Luke Hobbs szövetségi ügynököt kemény fából faragták. Egy bulldog szívósságával követi a nyomaikat az embereivel. Vince közben nagy bulit ajánl a pénztelen menekülőknek, amellyel azonban kivívják a korrupt üzletember, Reyes haragját. Dom tudja, ha ki akarnak szállni, le kell számolniuk az üldözőikkel.

A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken – május 20.

Johnny Depp ismét Jack Sparrow kapitány bőrébe bújik az akciódús történetben, mely igazságról, cselszövésekről, az ifjúságról és a halálról mesél. Amikor Jack múltjából felbukkan egy nő (Penelope Cruz), elbizonytalanodik, nem tudja, hogy ez igaz szerelem, vagy csak egy szívtelen szélhámos játszik a szívével, felhasználva őt a legendás ifjúság forrása megtalálásához. Angelica kényszeríti, hogy szálljon fel a Queen Anne's Revenge fedélzetére, mely a rettentő Feketeszakáll (Ian McShane) kalóz hajója, így Jack hirtelen egy olyan váratlan kalandba keveredik, ahol nem tudja kitől is kell jobban félnie: Feketeszakálltól vagy a nőtől a múltjából.

Kung Fu Panda 2 – május 26.

Po pandának teljesült az álma, Sárkányharcos lett belőle. Így már az ő feladata a Béke Völgyének védelmezése, melyben barátai, az Őrjöngő Ötös néven ismert Tigris, Daru, Sáska, Vipera és Majom segítenek. Ám Po élete veszélybe kerül, amikor új, félelmetes gonosztevő bukkan fel a színen: Shen nagyúr, az albínó páva nemcsak gonosz, de képzett harcos is egyben, és a farkasai mellett egy különleges fegyverrel is rendelkezik, mellyel meg akarja hódítani egész Kínát. Miközben Po és barátai felveszik a harcot ellene, a panda arra is választ keres, ki az igazi apja.

Másnaposok 2 – május 26.

Mindenki tudja, hogy Alant (Zach Galifianakis) legénybúcsúba meghívni őrültség. Hiába Phil (Bradley Cooper) figyelmeztetése, a házasodni készülő Stu (Ed Helms) képtelen nemet mondani a könyörgésre. Szerinte ugyanis csekély az esélye annak, hogy megint minden balul sül el, különösen Thaiföldön. Csakhogy a menyasszony 16 éves zseni öccsét is a nyakukba varrják, akiben Alan halálos riválist lát, és ismét a tettek mezejére lép. Másnap reggel Bangkokban találják magukat az eltűnt tini levágott ujjával.

Rossz tanár – június 24.

Elizabeth nem a tanárnők gyöngye. Lusta és lógós nőszemély, ráadásul utálja a munkáját, a legszívesebb otthagyná a tanári pályát. Az óráit ellazsálja, és ahelyett, hogy a diákjaival kommunikálna, inkább filmeket vetít az óráján. Egyik nap új helyettesítő tanár érkezik az iskolába. A sármos, ifjú Scotton megakad Elizabeth szeme, a férfi iránti vonzalmát annak állítólagos mesés öröksége is táplálja. Igen ám, de Scott Amyvel kezd járni, ami persze nem teszik Elizabethnek. Harcba száll, hogy meghódítsa, és ehhez az iskolaversenyen is bizonyítani akar.

Transformers 3. – június 29.

Az álcák elleni háború hőse, Sam postázóként dolgozik. Egy nap különös módon tudomást szerez a Hold sötét oldalán lévő titokról, az álcák újabb összeesküvéséről. Mivel emiatt meg akarják ölni, megint az autobotoknál köt ki. Kiderül, az áruló Sentinel Bárkája zuhant le a Holdon. Sentinel Megatronnal akart találkozni, hogy felajánlja az űrhidat, melynek segítségével az álcák leigázhatnák a Földet. Sentinelt elfogják az autobotok, de kiszabadul, és aktiválja az űrhidat. Ezen keresztül álcák serege érkezik a Földre. Újra Samre és barátaira vár a feladat, megállítani őket.

Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész – július 15.

Nincs tovább: Harry, Ron és Hermione immár nem kerülheti el a végső összecsapást. Mindannyian tudják, hogy ez az utolsó felvonás. A három jó barát visszatér a Roxfortba, hogy felkutassa és elpusztítsa az utolsó horcruxot.

Amerika Kapitány: Az első bosszúálló – július 22.

Javában dúl a második világháború 1941-ben. A lelkes és mindenre elszánt ifjú, Steve Rogers is jelentkezik a hadseregbe, ám a gyenge fizikuma miatt kiszuperálják a sorozáson. Ezért örömmel jelentkezik a titkos katonai kísérleti programba, az Újjászületés nevet viselő projektbe, melynek keretében szuperkatonát csinálnak belőle. Az izomkolosszussá fejlődött Amerika kapitány feladata megállítani a nácik titkos tudománmyos részlegét, a Hydrát, melyet a világuralmi törekvéseket dédelgető, rettegett Vörös Koponya vezet.

Alkonyat – Hajnalhasadás (1. rész) – november 17.

Végre teljesül a halandó Bella (Kristen Stewart) és a vámpír Edward (Robert Pattison) álma, örök hűséget esküsznek egymásnak. Az esküvő után a fiatal pár Rio de Janeiróba utazik nászútra. Nem sokkal később Bella már gyermeket vár. Jacob (Taylor Lautner) halálosan megfenyegeti Edwardot, mikor kiderül, hogy a magzat viharos gyorsasággal fejlődik, és a születése Bella életébe kerül. Végül Edward teljesíti kedvese kérését, és halhatatlanná teszi. A lányuk, Renesmee érkezése különös események sorát indítja el.

Mission: Impossible - Fantom protokoll – december 16.

Terrorakció elkövetésével és összeesküvéssel vádolják Ethan Hunt ügynököt és csapatát. Az elnök életbe lépteti a Fantom-protokolt, aminek következtében mindnyájan törvényen kívüliekké válnak. Hunt azonban nem adja fel olyan könnyen a dolgot. Tény és való, hogy senkiben sem bízhat. Ráadásul pénz és mindenféle támogatás nélkül kénytelen kitalálni, hogyan moshatná tisztára a maga és az ügynökség nevét. Versenyt fut az idővel, hogy tisztázza magukat, ugyanakkor meg kell állítania a terroristákat is, akik újabb merényletre készülnek.

Filmleírások: Port.hu

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek