Starity

Hallgasd meg a Burlesque filmzenéjét online!

2010. november 19. 08:08   |   Szerző: katara

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2010 nyara óta egyre több információ, valamint kép- és videóanyag került ki a közönség felé a forgatásról, de van egy olyan dal is, ami közel egy éve kering az interneten.

hirdetés
Hallgasd meg a Burlesque filmzenéjét online!

Az American Online zenei portálján lehetőséget ad arra, hogy a lemez teljes hanganyagát online meghallgassa a látogató, valamint meg is rendelheti a kiadványt. 

A dalokat figyelve talán többeknek ismerős lehet a zenei stílus Christina korábbi albumáról, a Back to Basicsről. Aki ismeri, az tudja, hogy jazz, blues, valamint soul hatja át a 2006-os korongot, ami az 1920-as, 30-as és 40-es évek Amerikájának jellegzetes zenei korszaka volt. Ezt a hangulatot dolgozta fel az olykor kacér, szenvedélyes, vagy épp érzelmekkel telt szövegeiben. 

Ezúttal viszont a film gerince, maga a lokálhangulat a központi téma, ahol előtérbe kerül a nőiesség sokszínűsége, a díszletek intenzívebbek, a ruhák kihívóbbak. Egy olyan világot mutatnak be nekünk, ahol az éjszaka beköszöntével az ember hogyan vetkőzi le gátlásait, és kél új életre rejtett énje...

A szó maga az olasz burlesco (parodisztikus, eltúlzott) szóból ered, innen vették át a franciák, majd egy új irányt megteremtve jött létre a burleszk mint műfaj. Az 1880-as évektől körülbelül a 20. század közepéig volt népszerű, amely lényegét tekintve a felnőttek szórakoztatását hivatott biztosítani kisebb-nagyobb mulatókban. Európa után az Újvilágban is megkezdte térhódítását: amerikai megfelelőjében jellegzetes alakja a Pin-Up Girl, s legkiforrottabb időszaka az 1940-es és 50-es évek közé tehető. 

Az utóbbi pár évben újra közkedveltté vált, hiszen a legtöbb sztriptízbárhoz és peep show-hoz képest egy olyan hangulattal, voltaképp eleganciával rendelkezik, ami a szexualitást érzékibbé, kifinomultabbá varázsolja, szemben az olcsó, könnyű műfajú műsorokkal. 

A közzétett listában 10 dal szerepel, amiből kettőt Cher énekel, a többi nyolcat pedig Christina.

  1. Something's Got a Hold on Me – Christina Aguilera
  2. Welcome to Burlesque – Cher
  3. Tough Lover – Christina Aguilera
  4. But I'm a Good Girl – Christina Aguilera
  5. Guy What Takes His Time – Christina Aguilera
  6. Express – Christina Aguilera
  7. You Haven't Seen the Last of Me – Cher
  8. Bound to You – Christina Aguilera
  9. Show Me How You Burlesque – Christina Aguilera
  10. The Beautiful People – Christina Aguilera

Az album meghallgatható a music.aol.com oladalon!

A mozifilmet a héten (november 15-én) már láthatták a készítésben részt vevők és barátaik, ám a nagyközönségnek szánt premierre november 24-én kerül sor. A hazai mozik várhatóan 2011 februárjától fogják játszani. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek