Starity

Mikor jön jól egy vendégágy?

2021. június 13. 10:10   |   Szerző: Starity

Sokan vannak olyanok, akik nem rendelkeznek külön vendégszobával, így gondban vannak, amikor vendégek érkeznek, hova fektessék őket. A vendégeknek mindig megszállni egy motelben nem lenne egy olcsó mulatság, ezért a legjobb megoldás egy olyan kanapé beszerzése, amely a havi egy-két alkalom esetén vendégágyként is tud funkcionálni.

hirdetés
Mikor jön jól egy vendégágy?

A vendégágyak számtalan típusa

Rengeteg fajta vendégágyat ismerünk anyagában és működésében. Mivel a vendégágy fő funkciója, hogy csak ritkán van használatban, ezért nagyon hasznos, ha könnyen vissza tudjuk őket rakni az állandó helyükre.

A legegyszerűbb fekhelyek a felfújható vagy önmagát felfújó matracok, amelyek nagyon praktikusak elhelyezés szempontjából is. Használat után összehajthatóak és kis helyen elférnek. Az önfelfújó matraccal még a felfújhatónál is kevesebb dolgunk akad. Egyszerűen csak kinyitjuk és máris kész. Sátorozásnál kiválóan tudjuk használni.

Bármilyen matrac ideális választás lehet gyermekeknek, hiszen egyben játszós felületnek is fog számítani, és még ugrálni is bátran lehet rajta. Idősebbek számára viszont nem túl előnyös a földön heverő matrac, hiszen nehézkes a leheveredés és a róla való feltápászkodás. Továbbá ha nincs éppen padlófűtés az adott helyen, úgy a felfázástól is tartanunk kell.

Míg az előbbiek többnyire mobil fekhelyek, a vendégágyak lehetnek fix helyen tároltak is. Ilyen típusba tartozik a kinyitható vendégágy is, bár egy franciaágyhoz képest még mindig mobilnak mondható ez a kategória is. Gyakorlatilag egy kihúzható matracról van szó ebben az esetben is, amely egy ágyon található, ezért ez már nem alacsony. Ráadásul elbír egy akár 120-150 kilós embert is.

Fix fekhelyek vendégágyként

Amennyiben nem rendelkezünk külön vendégszobával, akkor érdemes a nappaliba egy kihúzható kanapéágyat beszerezni. Ez ideális megoldás a havi egy-két éjszakára betérő vendégek számára. Természetesen kihúzható kanapéból is létezik többféle, mindenképpen egy kényelmesebb darabot válasszunk!

Gyakran előfordul, hogy a vendégágy szinte napi használatba kerül, ekkor érdemes elgondolkodni egy kinyitható kanapéágyon, amely sokkal alkalmasabb az állandó alvásra, mint a kihúzható párja. Mivel más a matracok elhelyezkedése, ezért kíméletesebb a gerinccel, és nem fájdulnak meg az ember végtagjai.

Gyerekszobába, vendégeknek vagy testvéreknek tökéletes megoldás egy olyan kinyitható ágy megvásárlása, amely a fő fekhely alatt egy másikat rejt. Ha érkezik a kisbarát, egy mozdulattal kihúzható alóla, majd reggel vissza is tolható.

Ismert bútordarabok, amelyek vendégágyak is egyben, a kinyitható vagy kihajtható fotelek. Ezek is többfunkciós elemek, mivel napközben ülőalkalmatosság vagy éppen kiegészítő bútor egy gyerekszobában. Mérete miatt sokan szeretik, mivel szintén kis helyen elfér.

A Nonstop Bútor webáruházban a fentieket mind, sőt még ezeken túl is talál számtalan típusú vendégágyként funkcionáló fekhelyet. Böngésszen kedvére, és kérdés esetén keresse a cég munkatársait!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek