Starity

Hogyan segít a Wacom a távoktatásban?

2021. július 13. 18:06   |   

Azt nagyon sokan átéltük, hogy milyen az, amikor otthonról kellene az oktatást megoldani. A magyar oktatási rendszer erre nem volt felkészülve, kellett hozzá a tanárok kreativitása és több informatikai szolgáltató által nyújtott segítség.

hirdetés
Hogyan segít a Wacom a távoktatásban?

A Wacom is elérhetővé tett öt szoftvert, amellyel megkönnyíthetik a tanárok mindennapjait a távoktatás során. Most ezekről olvashattok részletesebben a Szoftver.hu segítségével.

A Wacom kezdeményezéséről általában

A Wacom digitális rajztáblákat, tableteket gyárt. Ebben a kezdeményezésben a Wacomtól kapták az eszközt, vagy a Wacom One tabletet, vagy a Wacom Intuos rajztáblát és a hozzájuk tartozó tollat. A kezdeményezéshez csatlakozott öt szoftveralkalmazás, amik könnyebbé teszik a feladatmegoldást a gyerekek számára.

Collaboard

A Collaboard felületén projekteket hozhatunk létre. Ennek keretén belül használhatjuk klasszikus fehér táblaként, annyi kiegészítéssel, hogy nem csak a fő terület használható, hanem az egér segítségével a rajzfelület bővíthető.

Egyéb funkcióival akár egy egész óra vázlatát is össze lehet rakni. Tehetünk a táblára post it-eket, be tudunk táplálni Word, PowerPoint fájlokat, amiket a gyerekek meg tudnak nyitni. Akár videókat is beszúrhatunk, legyen az saját vagy internetről letöltött.

ExplainEverything

Ez a program is tud fehér táblaként működni, annak minden funkciójával. Választhatunk a toll és a ceruza közül. Különböző alapábrák vannak a programban, videókészítésre és oktatóanyagok felvételére is alkalmas. Fel tudjuk venni a magyarázatokat, amikor végeztünk, megjelenik egy videószerkesztő sor, ahol az egyes momentumokat felülírhatjuk. Korábbi fájlokat tudunk megnyitni, akár PowerPoint prezentációt is beszúrhatunk a videóba.

Kami

Ez a program is digitális táblaként működik. Készíthetünk akár koordináta rendszert, a program számolja a háromszög szögeit. Magyarázó szöveget is tudunk beírni. A kész munkát egyszerűen Drive-ba is el lehet menteni. Kész dokumentumot is meg tudunk nyitni, akár Power Pointot, akár Word dokumentumot, ezekbe kommenteket szúrhatunk be vagy hangfájlokat. Classroommal összekapcsolva könnyen ki lehet javítani a dolgozatokat.

Limnu

Használhatjuk egyszerű fehér táblaként, de akár konferenciát is létrehozhatunk. Itt is lehet fájlokat integrálni, például képeket, de Power Pointot is beszúrhatunk, a diákra tehetünk kézi jegyzetet. Létrehozhatunk benne csoportot, a tagokkal konferenciát hozhatunk létre, közösen szerkeszthetjük a dokumentumot.

PearDeck

Google Slides alkalmazással használva hatékony. Különböző interaktív paneleket lehet beszúrni, például kérdéseket, feladatokat, amikre választ várunk. Ezeket a diákok élőben válaszolják meg, és a tanárok is élőben nézhetik a válaszokat.

Szerencsére az online oktatáshoz már rendelkezésre állnak hasznos interaktív eszközök, amiket ha ügyesen használnak a pedagógusok, célt érhetnek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek