Starity

Ékszer egy életen át

2021. július 13. 22:10   |   

A karikagyűrű kiválasztása soha nem egyszerű feladat. A pár életében talán az első igazi kompromisszumos megoldást jelenti, így nagyon fontos, hogy mindenki mondja el a véleményét. Adunk néhány tippet, hogy garantáltan a megfelelő karikagyűrű kerüljön az ujjakra.

hirdetés

Hol és hogyan viseljük?

A karikagyűrűhöz, mint minden más ékszerhez, rengeteg babona és szokás kapcsolódik. Ilyen például a viselése is, azaz, hogy a jobb, illetve a bal kézen hordjuk-e azt. A hozzá tartozó szokások szerint az esküvőn kerül fel a jobb kéz gyűrűsujjára. Ezt megelőzően, ha jegygyűrűként funkcionál, akkor a bal kéz gyűrűsujját ékesíti, ha pedig az esküvőn kerül fel először az ujjra, akkor annak a jobb kézen van a helye. 

Korábban az esküvő után is a bal kéz gyűrűsujján hagyták a karikagyűrűt, mivel különböző kedves elképzelések alapján innen ered egy ér, ami közvetlenül a szívbe vezet. Mára már bizonyították, hogy mindez csak a különböző korok képzelgése. A megfelelő méretezések miatt már korán döntsétek el, hogy melyik kézen hordjátok majd a kész karikagyűrűt. 

A karikagyűrű mérete sem elhanyagolható, hiszen egyrészt mindenkinek más áll jól, de emellett a kényelmi szempontokat is figyelembe kell venni. Mivel a karikagyűrű egy hosszú távú befektetés, így érdemes olyat választani, amit a későbbiekben könnyebb méretre szabni. Ez vonatkozik természetesen a díszítésre is, hiszen egy dísztelen vagy szolidan díszített gyűrűn jóval könnyebb változtatni. 

Tartósság és harmónia

Tartósság alatt azt értjük, hogy lehetőleg olyan karikagyűrű mellett tegyük le a voksunkat, ami nem megy ki a divatból jövőre. Mivel egy életen át fogjuk viselni, így fontos, hogy ne csak most tetszen. Lényeges, hogy a megfelelő minőségű anyagból készüljenek és kiállják az idő próbáját is. Tehát bár lehet, hogy olcsóbbak a különböző, könnyített szerkezetű karikagyűrűk, de mi mégis inkább azt javasoljuk, hogy a jó ár ne menjen a minőség rovására. Ha ilyen ékszereket keresel, akkor nézz körül a Gyűrűguru jó árú gyűrűi között.

A különböző felületű gyűrűk esetében is jó, ha olyat keresünk, amin mélyebb a vésés és mondjuk tartósabb, így nem megy tönkre egy-két év használat után. 

Ma már egyre kevésbé divat, hogy a karikagyűrű mindkét tagja tökéletesen megegyezik, így a legtöbb pár csak arra törekszik, hogy főbb vonalaikat tekintve hasonlítsanak az ékszerek. Éppen ezért külön öröm, hogy újra divatba jöttek az egyszerű és finom vonalú karikagyűrűk. Ezeket már mindenki biztosan látta a szülei vagy nagyszülei kezén, hiszen ez az egyszerű típus örök divat. 

Ha még bizonytalan vagy, hogy milyen karikagyűrűt válasszatok, akkor mindenképp nézz körül a Gyűrűgurunál, ahol garantáltan a legjobb áron juthatsz a karikagyűrűhöz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek