Starity

A legjobb szett sportoláshoz

2021. augusztus 11. 22:10   |   

Nőként fontos számunkra a stílusos megjelenés, és ez minden helyzetre vonatkozik. Nem képez kivételt a sportolás sem - a színekben és textúrákban összeillesztett ruhadarabok kényelmes és előnyös megjelenést tudnak kölcsönözni a legizzasztóbb helyzetekben is. Ha még nem találtuk meg a megfelelő öltözetet, cikkünkben néhány tippel segítünk!

hirdetés
A legjobb szett sportoláshoz
Fotó: Friends Stock / Shutterstock.com

Melegíts be

A női melegítő együttes igazán csinossá varázsol bárkit, ha színében és stílusában illeszkedik az illetőhöz. Ugyanakkor egy jól kialakított mackószett kényelmes viseletet biztosít intenzív sportolás során is, és engedi szellőzni a bőrt. Vásárláskor érdemes arra figyelni, hogy a szövetek régezettek legyenek - így a guggolás és a lábat edző mozgások során több szabadságot kaphatunk.

Egy mackóruha alatt viseljünk testhezálló, méretben megfelelő hosszúságú topot, amivel melegen tarthatjuk a törzsünket. A sportmelltartóról se feledkezzünk el, ugyanis ezek biztosítanak megfelelő tartást és védelmet - mellmérettől függetlenül.

Zsebesen jó

Sokan úgy vélik, a rendes melegítőnek van zsebe, míg mások szerint a sport ruházat jobb, ha zsebektől mentes. Igazából ez az egyén ízlésétől és a sport típusától is függ: aki például intenzív mozgással járó sporttevékenységet űz, annak egy cipzáras zseb ideális lehet, vagy választhat abszolút zseb nélküli öltözéket, ami nem fog rázkódni az ugrálás során. A zsebekkel rendelkező öltözetekbe elsődlegesen kisebb kulcsokat, zsebkendőt tudunk eltenni - ennél több a helyhiány miatt sem fér el, másrészt akadályozhatja a teljesítményt, ha túltömjük a zsebet. Mindig figyeljünk a kiürítésre!

Tisztán kellemes

Ami miatt szintén érdemes beruházni egy megfelelő anyagból készült sportszettre, az a hosszú távú és rendszeres viselet. Ezekben a ruhákban sűrűn és visszatérően megizzadhatunk, így sokszor kell majd őket tisztítani. Érdemes hát olyan anyagúakat választani, amik ellenállóbbak a rendszeres mosással szemben. A modernebb mosógépeken már külön sportmosás biztosítja azt, hogy a megfelelő ápolásban részesül a ruha.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek