Starity

A Kolin 3D-s klippel rukkol elő

2010. november 22. 17:05   |   Szerző: xxangi20xx

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kétszeres MTV EMA Regional Awards-győztes, The Kolin, ezúttal nagy fába vágta a fejszéjét, leforgatta Magyarország első, igazi 3D technikával készült videoklipjét.

hirdetés
A Kolin 3D-s klippel rukkol elő

A magyar Scissor Sistersnek is nevezett Kolintól megszokhattuk, hogy mindig, mindenben átlagon felül teljesít. A szintipop zenét játszó együttes frontembere, Linczényi Márk elárulta, hogy új klipjükkel sem fogják magukat meghazudtolni. A 3D-s kisfilm a Mountain King című dalból készül, ami az Ariel című nagylemez egyik slágere. Kolin Márk az MTV Magyarországnak adott interjút a készülő szenzációval kapcsolatban.

Állításotok szerint ti készítitek Magyarország első 3D-s videoklipjét. Mitől vagytok ennyire biztosak benne, hogy nem előztek meg titeket?
Különösen büszkék vagyunk erre, hiszen vannak már itthon 3D próbálkozások, de azok nem valódi 3D technikával készült klipek, ott nincs stereographer, ahogy az Avatart is felvették, hanem utómunkával oldják meg. Mi úttörők vagyunk ebben. Ez nekünk különösen fontos.

Miért?
Azért, mert el akarjuk felejteni, hogy Magyarországon kis pénzből készülnek klipek, és tényleg minden pénzünket és energiánkat ebbe tettük bele, még akkor is, ha tudjuk, hogy ez közvetlenül nem térül meg (mivel pl. a lemezeladásokat egyáltalán nem befolyásolja). Hosszútávon viszont büszkeséggel tölt el minket, hogy mi vagyunk az elsők. Egy-két éven belül mindenki 3D-ben fog forgatni.

Ezután már minden Kolin klip 3D-ben várható?
Remélhetőleg igen. Ez attól is függ, hogy mennyire gyorsan terjed el ez a technika.

Mi a történet?
Iván különösen kéjes, nagyon szereti a hölgyek társaságát, és ebből szoktunk kiindulni. Most nem ez történt, hanem a dal szövegét alapul véve alakul a sztori: egy gonosz király szerelmes lányok szívét rabolja el, és abból nyeri a „gonoszsághoz” szükséges energiát, mi pedig – három lovagként – egy rakétával megérkezünk, hogy megmentsük a hölgyeket.

Mi volt a legnehezebb feladatod?
Hogy ne kenjem el az arcomon a festést, amit viszont rögtön sikerült háromszor is. A sminkesek mindig leszidnak. Nati (az egyik sminkes) simán kikötne az udvarában, és egy láncon tartana. Direkt fájdalmat akart szerintem okozni, mikor megcsinálta a hajamat: előbb hajlakkozta, aztán fésülte, s aztán tűzte fel. Nagyon fájt.

A műanyag hajadon kívül milyen érdekességek lesznek még a videóban?
A San Francisco forgatásához legyantáztuk a mellszőrünket, amit igazából nem kellett volna, most közmegegyezés alapján Iván fejét fogjuk teljesen leborotválni, szintén teljesen feleslegesen.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek