Starity

4 tipp, hogy könnyebben átvészeld a borongós őszi napokat

2021. október 17. 17:05   |   

“Itt van az ősz, itt van újra” - ám hogy kinek szép és kinek nem, az már egyéni ízlés kérdése. A többségnek valószínűleg nem ez a kedvenc évszaka, hiszen a szürke, esős idő, a csökkenő hőmérséklet és a rövidülő nappalok kevesek szívét dobogtatják meg. Tippjeink segítségével azonban száműzheted az ilyenkor szokásos őszi depressziót.

hirdetés
4 tipp, hogy könnyebben átvészeld a borongós őszi napokat

Mozdulj ki a természetbe!

Az őszi hónapokban is gyakran van még szép, napsütéses, kellemesen langyos idő - ezeket a napokat pedig kár lenne a négy fal közötti kuksolásra pazarolni! Kapd elő a túrabakancsot és a hátizsákot, készíts be némi enni-és innivalót, majd irány a természet!

Az ezer színben pompázó őszi erdőben sétálgatni nagyszerű kikapcsolódás, a misztikus, ködös alkonyat pedig a legszimplább túrát is izgalmassá varázsolja. A szabadban feltöltekezhetsz napfénnyel, alaposan átmozgathatod magad, ez pedig a közérzetednek és az erőnlétednek is nagyon jót tesz. 

Látogass el egy fedett élményfürdőbe!

Ki mondta, hogy strandolni csak nyáron lehet? Való igaz, odakinn már nem épp kellemes úszkálni a habokban, de a fedett élményfürdők egész ősszel és télen tárt kapukkal várnak! Ehhez pedig az országhatárt sem kell átlépned, hiszen hazánkban is rengeteg beltéri fürdőkomplexum akad, amelyek kicsiknek és nagyoknak is felhőtlen kikapcsolódást nyújtanak.

Ha az aktívabb strandolás híve vagy, akkor olyan helyet válassz, ahol vízicsúszdák is rendelkezésre állnak, de ha inkább csak lazítani szeretnél, akkor rád várnak a pezsgőfürdők, gyógymedencék, szaunák, és persze a tökéletes ellazulást nyújtó masszázsok. 

Turbózd fel a hangulatodat zenével!

A zene szinte mindenre gyógyír… lendületet ad ha fáradt vagy, még boldogabbá tesz ha boldog vagy, és felvidít, ha lehangoltnak vagy szomorúnak érzed magad. Ez utóbbi pedig különösen jól jön az őszi depresszió idején.

Ha az ablakon kinézve még az életkedved is elmegy a kinti szürkeség láttán, akkor ne hagyd, hogy ez a borongós hangulat beszippantson, hanem kapcsolj be valamilyen pörgős és lendületes zenét, amitől a jókedved is visszatér.

Ha már ahhoz sincs kedved, hogy összeállíts egy lejátszási listát, akkor kattints a MyOnlineRadio weboldalára, ahol a legjobb hazai rádióadók közül válogathatsz! A hatalmas kínálatban biztosan találsz olyan csatornát, amelyik a te zenei ízlésednek is megfelel, mindemellett a friss híreket és a programajánlatokat is elcsípheted. 

Hívd át a barátaidat egy lazulós estére!

Ha egész nap szakad az eső, az még nem ok arra, hogy magányosan kuksolj otthonod falai között, pláne hétvégén! Ilyenkor már nem a legjobb ötlet este a hidegben a városban bandázni, de egy beltéri program is lehet legalább ennyire élvezetes!

Hívd át néhány barátodat, és tartsatok játékestet kártyával, társasokkal, szolid házibulit, ami ellen a szomszédoknak sem lesz kifogása, vagy hozza el mindenki a kedvenc filmjét egy zacskó rágcsálnivaló kíséretében, és kezdődhet a mozimaraton!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek