Starity

Melyek a legnépszerűbb napelemes kerti lámpák 2021-ben?

2021. december 08. 09:09   |   

Közelednek a hideg hónapok, úgyhogy lassan itt az ideje kertünket is felkészíteni a megváltozott időjárásra. Ha egész nap szeretnénk élvezni udvarunk megjelenését, és még éjjel is örömünket lelnénk a látványban, akkor érdemes elhelyezünk néhány napelemes kerti lámpát. Segítségükkel energiatakarékosan világíthatjuk be otthonunk külterét, miközben remekül mutatnak gyönyörű dekorációs elemként. Összegyűjtöttünk pár napjainkban népszerű típust és azok előnyeit.

hirdetés
Melyek a legnépszerűbb napelemes kerti lámpák 2021-ben?

Földbe süllyeszthető világítások

Az első napelemes dekor lámpa, amelyet meg kell említenünk, az a földbe süllyeszthető lámpa. Valódi luxushatást kelt az udvaron, ami az alulról szolgáltatott világítástól egészen más fényben pompázik. A nagy kertek tökéletes kiegészítője, ahol varázslatos kis utakat és ösvényeket alakíthatunk ki. A kicsi kertekbe pedig azért ideálisak, mert ezen fényeket talajba kell taposni, ezáltal nem vesznek el extra teret.

Letisztult megjelenés, erőteljes fényforrás

A másik közkedvelt típusú kültéri napelemes lámpa a letisztult dizájnnal és erőteljes fénnyel rendelkező, földbe szúrható kerti világítás. Manapság újra hódítanak a sima vonalak és a hűvösebb árnyalatok. Nem is csoda, mivel rögtön a kívánt területre irányítják a figyelmet – miközben megbújnak a háttérben, gyönyörűen megvilágítják a kertet és a növényeket. 

Az apróbb, egyszerűbb földbe szúrható változatok sem veszítettek népszerűségükből. Nagy előnyük, hogy kevesebb összegért beszerezhető belőlük annyi, ami a kert fontosabb területeinek megvilágításához bőven elegendő. Főként az egyszerű megjelenés jellemzi őket, de természetesen találhatunk díszesebb darabokat is színes világítással, egyedi mintákkal. A Union Knights Webshopon például gyönyörű térkő hatású szegélyekkel díszített LED lámpákba bukkanhatunk, amelyekkel kreatívan dekorálható a kerti járda, de akár a kaspók, virágágyások is. 

A fényfüzérek sosem mennek ki a divatból!

Örök kedvencnek számítanak az udvar fényárba borításában a különböző fényfüzérek. A napelemes LED-es típusok is számtalan formában állnak rendelkezésre a nagyérdeműnek: cseresznyevirág, csillagos, méhecskés és rengeteg egyéb lehetőség. A színválaszték is figyelemre méltó, miután gyakorlatilag bármilyen árnyalatban hozzá lehet jutni egy dekoratív fényfüzérnek. Ami miatt annyira különleges, hogy az elhelyezésüknek csak a kreativitásunk szabhat határt – ha valóban egyedi fényeket szeretnénk a teraszra és a kertbe, mindenképp érdemes rajtuk meggondolni.

Az utánozhatatlan Tiffany

Nagy visszatérőnek számítanak azok a dekor lámpák, amelyek nem csupán káprázatos fényt nyújtanak éjszaka, hanem megjelenésükkel nappal is fokozzák az otthon küllemének szépségét. A Tiffany lámpa pontosan egy ilyen darab: ki ne ismerné ezt a dekoratív, kézzel festett remekművet, amely önmagában is megállja a helyét dizájnelemként? Helyezzük akár közvetlenül a földre, vagy akasszuk fel valahova, mindent gyönyörűen beragyog majd fényével. 

Ha kedvet kaptunk arra, hogy idén feldíszítsük dekor lámpákkal otthonunk kinti részeit, szánjunk egy kis időt az elhelyezésükre. Ne feledjük, a kevesebb néha több – ne essünk abba a hibába, hogy túl sok mindennel pakoljuk tele a kertet, különben egy nagy összevisszaság lesz a vége. Egy jól megtervezett kivilágítás azonban minden alkalommal emeli az ingatlan értékét.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek