Starity

Miként segítheti elő a szövegírás a SEO célokat?

2021. december 12. 16:04   |   

Miként hasznosulhat a szövegírás akkor, ha céltudatosan a keresőoptimalizálás szempontjai mentén történik az alkalmazása? Milyen szöveges tartalmak elkészítése a célravezető, illetve miért érheti meg inkább kiszervezni magát a szövegírást?

hirdetés
Miként segítheti elő a szövegírás a SEO célokat?

Ezek a kérdések jelentik majd a bejegyzés központi témáját. Természetesen SEO fókusszal közelítjük meg a szövegírást, remélhetőleg rávilágítva a benne rejlő potenciálra és hozzáadott értékre.

A hatékony szövegírás hatására minőségi blog épülhet a honlapon

Tudtad, hogy a tartalommarketing átlagban háromszor több leadet hoz a konyhára a hagyományos marketingmegoldásokkal összevetve? Mindezt úgy, hogy 62%-kal kevesebbe kerül megvalósítani.

Pontosan emiatt lehet kifizetődő minőséget és értéket képviselő blogot építeni a honlapodon. Tele olyan szöveges tartalmakkal, amelyek a potenciális vevőket érintő lényeges kérdésekkel, problémákkal és célokkal foglalkoznak.

Persze a blogbejegyzések alapvető sajátossága, hogy meg is kell őket írni. Márpedig emberes feladatról van szó még akkor is, ha a csapatból legalább egyvalaki ügyesen bánik az írott szavakkal.

Önállóan vagy profi szolgáltatóval éri meg inkább megoldani a szövegírást?

A válasz egyéni helyzet és preferencia kérdése. Ahogy mondani szokás, mindenki fizet. Vagy idővel és befektetett munkával, vagy pedig alternatív lehetőségként pénzzel. A kulcskérdés az, melyikből áll rendelkezésre több.

Ha bőven akad szabad kapacitás cégen belül, viszont a keresőoptimalizálásra és a marketingre fordítható összeg alacsonyabb, akkor megérheti önállóan megoldani a szövegírást. Persze be kell látni, hogy ekkora kapacitástöbblettel kevés vállalkozás rendelkezik.

A túlzsúfolt mindennapok sokkal gyakoribbak. Pontosan emiatt jelenthet hozzáadott értéket, ha például az ALH Consulting keresőoptimalizálás szolgáltatásával együtt a szövegírási lehetőségeket is szemügyre vesszük.

A kiszervezett szövegírás leginkább a következő előnyökkel kecsegtet

Talán nem is kell túlságosan ragozni, hogy a szövegírás feladatait profi szolgáltatóra bízva rengeteg munkaórát megspórolhat számunkra. Vagyis a csapat minden tagja tovább koncentrálhat a saját területére, miközben a tartalomkészítés folyamata is időben lezárul.

Méghozzá kifogástalan minőségben. A profi szövegírók által megírt tartalmak, amelyeket ráadásul lektor ellenőriz, rendszerint értéket jelentenek a látogatók számára. Tudatosan felkeltve, majd pedig fenntartva a figyelmet, végül pedig cselekvésre motiválva az olvasót.

Mindezt ráadásul folyamatos jelleggel, ami az eredményesség egyik legfontosabb összetevője. A konzisztencia ugyanis elengedhetetlen faktornak számít annak érdekében, hogy a szövegírás hatására a keresőoptimalizálás kapcsán megfogalmazott célok valóban teljesülni tudjanak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek