Starity

Mennyi idő alatt telepíthető egy teljes napelem rendszer?

2021. december 15. 08:08   |   

Számos esetben találkoztunk már bizonytalansággal, ha napelemes rendszer telepítéséről volt szó. Mennyi idő alatt lehet kiépíteni egy napelemes rendszert? Ez sok mindentől függ, de meglepő módon maga a napelem rendszer felszerelése nem tart tovább 1-2 munkanapnál.

hirdetés
Mennyi idő alatt telepíthető egy teljes napelem rendszer?

A bürokrácia, engedélyek, finanszírozás akár hónapokat is igénybe vehet. A jelenlegi helyzetben a napelemek ára sajnos növekvő tendenciát mutat. Az állami támogatás, amelyet igénybe lehet venni, valamelyest kompenzálja ezt a terhet. De minél komplikáltabb a folyamat, annál hosszabbá válik maga a telepítés is.

De ne csüggedj! Mi azt tanácsoljuk, hogy most van itt az ideje, hogy belevágj és átválts napelemre. Abban az esetben, ha minden adott: a finanszírozást meg tudod oldani és a megfelelő ingatlannal is rendelkezel, akkor azonnal fel is veheted a kapcsolatot a Solar Zone szakembereivel.

Megtudhatod, hogy mennyibe kerül egy teljes napelem rendszer. Világossá válhat számodra, hogy miért éri meg rövid és hosszú távon is eme környezetbarát technológia alkalmazása.

Miért kell annyi papír és engedély a napelemhez?

A lakóingatlanokra vonatkozó jogszabályi előírások kötelezik a tulajdonosokat, hogy biztonságos és hatékony energiarendszereket telepítsenek. Ez nem a bürokrácia időhúzása, hanem a mi személyi épségünket szolgáló folyamatrendszer.

Magyarán, azért kell annyiféleképpen engedélyeztetni a napelem rendszereket, hogy azok ellenőrizhető módon tudják biztosítani számodra az otthonod energiaszükségletét.

A tervek pár nap alatt kivitelezhetők, a mérnök helyszínelését követően. Abban az esetben, ha profi csapatot hívsz segítségül, az megrövidítheti a várakozási időket. Az ilyen szolgáltató cégek munkatársai már tudják, mikor kell sorba állni egy-egy papírért. Épp ezért érdemes a SolarZone napelem panel rendszereit választani. A minőség és tervezhetőség mellett könnyű és gyors telepítést ajánl a számodra.

Finanszírozási lehetőségek

Ha azt tervezed, hogy például tavasszal telepítesz napelemet, akkor érdemes már kora ősszel utánajárni, hogy hol, milyen hitelintézetnél kaphatsz előnyös feltételek mellett napelemre támogatást. Ha rá szeretnéd, rábízhatod a folyamatot a szakemberekre azért, hogy ne kelljen heteken keresztül várakoznod.

Ennek ellenére bizonyos folyamatok gyorsaságát még a profi csapat sem tudja garantálni. De a sikeres kivitelezést maximálisan biztosítják. Ne feledd, ha kölcsönt veszel fel lakásfelújításra, akkor mindent sokkal jobban kell dokumentálni. A Solarzone munkatársai hasznos tanácsokkal fognak ellátni.

Napelemes berendezések elérhetősége

Előfordulhat, hogy bizonyos napelemek, inverterek és kulcsfontosságú napelemes alkatrészek már nem lesznek raktáron, mire a telepítésre sor kerül. Előfordulhat, hogy speciális alkatrészeket kell rendelni, ha azok nincsenek raktáron. Ha az eredeti tervektől eltérő berendezéseket próbálsz használni, előfordulhat, hogy új terveket kell benyújtani engedélyeztetésre.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

energia zöld napelem
hirdetés

Ajánlott cikkek