Starity

Szívproblémái miatt visszavonul Sergio Agüero

2022. január 08. 19:07   |   Szerző: Gabe Logan

Könnyek között, vastaps kíséretében intett búcsút a profi labdarúgásnak Sergio Agüero, a Barcelona 33 esztendős csatára, az Atlético Madrid és a Manchester City korábbi klasszisa.

hirdetés

A legendás argentin csatár október végén egy Alavés elleni bajnokin lett rosszul, mellkasi fájdalmak miatt le kellett cserélni. Azóta több vizsgálaton is átesett és az orvosi karral történt egyeztetések után döntőtt úgy, hogy abbahagyja a profi sportot.

Azért tartjuk ezt a sajtótájékoztatót, hogy bejelentsem, úgy határoztam, hogy befejezem a profi futballt. Nagyon nehéz pillanat ez. De meg kellett hoznom ezt a döntést a másfél hónappal ezelőtt történtek miatt az egészségem érdekében. Mindent megtettem azért, hogy maradjon reményem a folytatásra, ám tíz nappal ezelőtt meg kellett hozzam a döntést. Büszke vagyok mindarra, amit elértem pláyafutásom során. Öt éves korom óta arról álmodtam, hogy futballozzak. Amikor először értem labdához, az lett az álmom, hogy egy elsőrangú csapatban játsszak. Sosem gondoltam volna, hogy eljutok Európába. Szeretném kifejezni a hálámat mindenkinek.

– kezdte.

Köszönöm az Atlético Madridnak, hogy tizennyolc éves koromban megadta nekem a nagy esélyt, és köszönöm a Manchester Citynek, nem kell elmondanom, hogyan érzek a klub iránt és, hogy mennyire jól bántak velem mindig is. Emelt fővel fejezem be. Nem tudom még, mi vár rám életem következő szakaszában, de azt tudom, hogy megannyi jó ember vesz körül. Mindig emlékezni fogok az együtt átélt csodálatos dolgokra.

Agüero karrierje alatt összesen 786 mérkőzésen 426 gólt szerzett. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek