Starity

Fémes, retro és bolyhos – ezek lesznek az év legmenőbb papucsai

2022. április 13. 12:12   |   

Ahogy beköszönt a jó idő, a mi lábunk is vágyik a szellősebb lábbelikre. A nagy melegben egy trendi utcai papucs kényelmes viselet lehet, akkor pedig, ha nyaralni megyünk, végképp érdemes beszerezni legalább egyet a vízpartra. Viszont az otthon kényelmét sem lehet igazán élvezni egy komfortos papucs nélkül. Milyen lehetőségeink vannak idén papucstrendekben?

hirdetés
Fémes, retro és bolyhos – ezek lesznek az év legmenőbb papucsai

Retro papucsok minden mennyiségben

A retro pár éve valami eszméletlen sebességgel hódít. Visszatértek a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek sneakerei, a különféle steppelt ruhadarabok és bizony a klasszikus retro, csíkos és bordázott papucsok is. Egyrészt már a ránézése is elénk varázsolja azokat a régi szép időket, amikor még sok mindennek jobban volt értéke, mint ma. Ebből adódóan például egy márkás papucsot is jobban megbecsültünk. Volt valamiféle kellemes békebeli hangulata azoknak az időknek, amit még azok is érzékelnek, akik nem éltek ebben a korszakban. A retro kinézetű papucs viszont számukra is valamiféle olyan életérzést nyújt, amivel nehéz versenyezni. Az ilyen női papucsok közül például a Bassano által tervezett modellek is abszolút adják ezt az érzést. Ráadásul a papucsai között bőven akad a klasszikus csíkos mellett néhány igazán bájos, retro, masnis vagy pöttyös darab is. Ezek a típusú pöttyös papucsok leginkább a hatvanas és hetvenes évekből lehetnek ismerősek akár a nagyszüleink fotóiról. Jellemzően utcára viselhető papucsok is egyben. Szóval, ha egy ilyen masnis darabot választunk, akkor nincs más dolgunk, mint beszerezni hozzá egy csini nyári ruhát és dögös napszemüveget, hogy magunkra varázsoljuk akár a békebeli idők rockabilly stílusát.

Selymes cukiságok

Nagy sláger az idei trendek szerint, ha különféle plüss ruhadarabokat választunk. Télen és ősszel már megismerkedhettünk ebből a stílusirányzatból a különféle „fluffy” kabátokkal, sőt táskákkal is. Viszont papucsot majd csak idén tavasztól találhatunk igazán ilyen anyagból. Az egyébként is extravagáns cipőiről és ruháiról ismert DeeZee ebből is nagyot alkotott. Szőrös és plüss papucsai nem csak trendiek és figyelemfelkeltőek, de igazán kényelmesek is egyben. Aki bátrabb, az akár felveheti az outfitjeihez, viszont elsősorban otthonra a legjobb választás. Amiatt pedig nem kell aggódni, hogy a selymes plüss gyorsan bekoszolódik. A DeeZee gondolt erre is, ezért bolyhos papucsait megfelelő vastagságú talppal látta el, hogy még véletlenül se érhesse a selymes „papucsbunda” a földet.

Futurisztikus, fémes és menő

Talán a kilencvenes évek Spice Girls korszakát, na meg a hetvenes évek földönkívüli mániáját lehetne felhozni, ha divattörténeti szempontból fémes hatású cipőkről és ruhákról van szó. Ez a mánia most visszatért, ezért egyáltalán nem hat giccsesnek, ha úgy érezzük, hogy beszereznénk például a Home&Relax kollekciójából egy szép, fémesen ragyogó mályvaszín papucsot. Ebből a stílusból természetesen kaphatóak utcára hordható darabok is. Ezért aki igazán szeretné beilleszteni a fémes kiegészítőket a ruhatárába, akkor könnyedén választhat fémes táskát a CCC kínálatából a papucsához. A CCC webáruházában a legtrendibb modellekkel találkozhatunk, amely tökéletesen összepasszoló kollekciókat rejt nem csak cipőkből, hanem táskákból és más kiegészítőkből is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

divat cipő trend
hirdetés

Ajánlott cikkek