Starity

Ma már az elektromos fűtés is vezérelhető egy okosotthonban

2022. július 06. 16:04   |   

Jobban oda szeretne figyelni a fűtési költségeire? Akkor gondoskodnia kell róla, hogy tudja, nem pazarolja a hőt – ebben pedig egy intelligens termosztát segíthet. Ma már okosrendszerből is számtalan elérhető, de vajon mi a különbség ezek között?

hirdetés
Ma már az elektromos fűtés is vezérelhető egy okosotthonban

A széles kínálatnak köszönhetően nem könnyű eldönteni, melyik rendszer felel meg a legjobban az igényeinknek. A különböző rendszerek különböző funkciókkal rendelkeznek. Ami azonban közös bennük, hogy mindegyik segítségével egy pillantás alatt ellenőrizhetjük a hőmérsékletet. Ráadásul be is ütemezhetjük a fűtést, hogy csökkentsük a hőpazarlást, amikor épp nem vagyunk otthon - olvashatjuk a futofolia.hu/elektromos-futes oldalon.

Az ütemezésnek köszönhetően bármikor számolhatunk vele, hogy meleg otthonba térünk haza, vagy épp komfortos hálószobában ébredünk fel – és ez önmagában is megéri a befektetést a hidegebb hónapokban.

Ezen túlmenően vannak olyan fejlettebb funkciók is, mint például a földrajzi helymeghatározás, amely automatikusan kikapcsolja a fűtést, amikor az utolsó ember is távozik otthonról. A rendszer a nyitott ablakokat is észleli, hogy mindig csak a házat fűtse, és véletlenül se melegítse fel a kertet. Lássuk, emellett még mi mindenre ad lehetőséget az okos fűtési rendszer!

Heti beosztás

Állítsa be a fűtést egy hétre előre okostelefonon keresztül. Ez mindössze néhány másodpercet vesz igénybe az idejéből, és pofonegyszerű. Így a fűtés tökéletesen alkalmazkodik az ön életmódjához!

Eco üzemmód

Kapcsolja fűtését takarékos üzemmódra, ha hosszabb időre elmegy otthonról. Ez ma már egy gombnyomással megoldható! Így tényleg csak úgy és akkor veszi igénybe a fűtést, amikor arra a legnagyobb szüksége van.

Kézi működtetés

Az automatikus fűtés vezérlés nagyszerű, de néha kézzel is érdemes változtatni a hőmérséklet. Nem kell mindig a telefonunkra hagyatkoznunk, ha módosítanánk az értékeken!

Equitherm szabályozás

Ma már arra is adott a lehetőség, hogy a rendszer először felmérje az aktuális külső hőmérsékletet, majd azt figyelembe véve a fűtés teljesítményét is hozzáigazítsa.

Öntanuló rendszer

A PID algoritmus megtanulja, hogy korrigálja a korábbi hibákat, így idővel teljes mértékben alkalmazkodik hozzánk, az otthonunkhoz és a körülményeinkhez. Ezen rendszerrel elérhetjük a kívánt hőmérsékletet, méghozzá ingadozás nélkül.

Egyenlet

Egyenlet logikai funkció – egy egyenlet segítségével bármilyen művelet végrehajtható, így bármilyen forgatókönyv létrehozható a fűtés vezérlésére. Ha tehát megadjuk a kívánt paramétereket, a rendszer önállóan kalkulálja ki, hogyan a legérdemesebb gazdálkodnia az energiával.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek