Starity

Összefogtak a rendezvényszervező szakma képviselői!

2022. szeptember 11. 15:03   |   

Az utóbbi évek egyik legnagyobb vesztese a rendezvényszervező ipar volt. Elmaradt koncertek, fesztiválok sokaságáról szóltak a hírek, hiszen a Covid19-járvány miatt a legtöbb eseményt eltörölték. Nem csoda, hogy most a rendezvényszervezéssel foglalkozók, háttérben dolgozók összefogtak, és újításra törekednek.

hirdetés
Összefogtak a rendezvényszervező szakma képviselői!

A rendezvényszervező szakma népszerűsége

A fiatalok körében ma is az egyik legnépszerűbb szakma a rendezvényszervezés. Ez egy pörgős, érdekes, izgalmas életet kínál, ami sok egyetemista, főiskolás szemében nagyon vonzó.

Ám mivel a járvány miatt ez a szakma is háttérbe szorult, sokan félnek elköteleződni e mellett. Ennek a problémának a megoldására hoztak létre ösztöndíjprogramot az ágazat képviselői, amit többek között a MOE Rendezvényakadémia által hirdetett rendezvénymenedzsment kurzus tanulói is megpályázhatnak.

Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy ismét minél több ember sajátíthassa el a rendezvényszervezés szakmát.

Hiszen ki ne szeretne híres emberek között forogni? Segítőkészen, kreatívan megoldani egy-egy felmerülő problémát? Nagy zenekarok, felkapott sztárok képviselőivel tárgyalni? Vagy egyszerűen csak egy csodás, emlékezetes eseményt szervezni?

Ahhoz, hogy a közeljövőben minél több fiatal kaphasson esélyt erre, nagyszerű lehetőséget nyújt a Magyar Turisztikai Program Alapítvány RaKÉTa programja. Nézzük a részleteket!

A program célja

Az MTPA felismerte, hogy a járvány miatt háttérbe szorult szakmák képviselőinek összefogására van szükség: rendezvényszervezők, hangosítók, zenekarok menedzserei kerültek olyan helyzetbe, melyet egyedül nehéz megoldani.

Az alapítvány célja segíteni e szakembereket, és feltérképezni a szektor sajátosságait. A munkaerőhiány kiküszöbölése érdekében több neves felnőttoktatási intézménnyel is szerződést kötöttek, így a MOE Rendezvényakadémiával is. 

Azok közül, akik jelentkeznek ebbe az intézménybe rendezvényszervező tanfolyamra, és emellett felsőfokú tanulmányokat is folytatnak, több személyt is kiválasztanak, akik ösztöndíjban részesülhetnek.

Ez mindenkinek nagyszerű lehetőség! Egyrészt a szakma újabb nagy tudású szakemberekkel gazdagodik, másrészt azok a tanulók, akik valóban tehetségesek, jutalmul ösztöndíjat kaphatnak tanulmányi eredményük alapján.

Mit tanul egy rendezvényszervező?

A MOE Rendezvényakadémia rendezvényszervező képzése minden részletre kiterjed. Az elméleti tudáson túl hasznos gyakorlati tanácsokat is kapnak a jelentkezők. A főbb témakörök:

  • Rendezvényeszközök

  • Rendezvénytechnika

  • Dekoráció

  • Meghívás

  • Ajándékozás

  • Rendezvényi étkeztetés

  • Ajánlatkészítés

  • Programszervezés

Az 50 órás képzés 100%-ban online módon valósul meg, így bármely egyetem, főiskola mellett elvégezhető. Nem kell hozzá előképzettség, hiszen a szakma kiváló képviselői a kezdők számára is érthetően adják át tudásukat.

Mindenképp érdemes jelentkezni azoknak, akik megfelelnek a feltételeknek, és szívesen dolgoznának egy izgalmas, sokak által elismert munkakörben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek