Starity

Megható sorokkal búcsúztak a Harry Potter színészei a Hagridot alakító Robbie Coltrane-től

2022. október 15. 11:11   |   Szerző: SzilviD

Robbie Coltrane, azaz Hagrid a Harry Potter-sorozatból október 14-én hunyt el. A hír óriási megrázkódtatást jelentett az egész filmiparnak, és főleg a rajongóknak.

hirdetés

A világot megrázta a tegnapi hír, meghalt a Harry Potter-sorozat Hagridja, Robbie Coltrane, aki egy nemzedék életének szerves része volt. A színész ügynöke, Belinda Wright elmondta, hogy pénteken halt meg egy skóciai kórházban. Okot azonban nem említett.  

Természetesen, Coltrane egykori kollégái is szomorúan fogadták a hírt, többen is megemlékeztek róla.

Robbie volt az egyik legviccesebb ember, akivel valaha találkoztam, és gyerekként folyamatosan megnevettetett minket a forgatáson

- szólaltatta meg az Entertainment Weekly Daniel Radcliffe-et, aki Harry Pottert alakította a filmekben.

Különösen kedves emlékeim vannak róla, ahogy Az azkabani fogoly forgatásán tartotta bennünk a lelket, amikor órákig bujkáltunk a szakadó eső elől Hagrid kunyhójában, ő pedig történeteket és vicceket mesélt, hogy fenntartsa a morált. Hihetetlenül szerencsésnek érzem magam, hogy találkozhattam és dolgozhattam vele, és nagyon szomorú vagyok, hogy elhunyt. Hihetetlen színész és kedves ember volt.

A filmek Dracoja, Tom Felton is megemlékezett mindenki kedvenc (fél) óriásáról Twitteren.

Az egyik legkedvesebb emlékem a Harry Potter forgatásáról az első film éjszakai forgatása volt a Tiltott Rengetegben. 12 éves voltam. Robbie törődött és vigyázott mindenkire, aki körülötte volt. Könnyedén. És megnevettetett. Könnyedén.

Egy külön tweetben hozzátette:

Nagy barátságos óriás volt a képernyőn, de még inkább a való életben. Szeretlek haver – köszönök mindent.

A könyvek szerzője, J.K. Rowling pedig a következőket írta:

Soha többé nem fogok senkit sem ismerni, aki távolról is olyan, mint Robbie. Hihetetlenül tehetség volt, egy igazi egyéniség, és több mint szerencsés voltam, hogy ismerhettem őt, dolgozhattam vele, és halálra röhöghettem magam vele. Szeretetet és mély részvétemet küldöm a családjának, mindenekelőtt a gyerekeinek.

 

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek