Starity

Kérdéses Szávay indulása az Ausztrál Openen

2010. december 01. 08:08   |   Szerző: szavy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Még kérdéses, hogy a jelenleg legjobban rangsorolt magyar játékos indul-e a 2011-es szezon első Grand Slam-versenyén, az Ausztrál Openen.

hirdetés
Kérdéses Szávay indulása az Ausztrál Openen

A december végén 22. születésnapját ünneplő Szávay Ágnes egészségügyi problémái miatt a tervezettnél később kezdte meg a felkészülést a 2011-es évre. Az, hogy az év első két kisebb versenyét, a brisbane-it és a sydney-it kihagyja, az már biztos, ám az Ausztrál Openen való indulása még kérdéses.

„Most tudtam csak elkezdeni a felkészülést, mert eddig nem voltam tökéletes egészségi állapotban. A combsérülésem már a múlté, azonban az idény közben rengeteget betegeskedtem, és még az utóbbi hetekben is rossz volt a közérzetem, ezért az edzőmmel úgy döntöttünk, addig nem kezdek el edzeni, amíg nem leszek teljesen egészséges. Átestem a teljes orvosi vizsgálaton, amely szerencsére nem mutatott semmilyen problémát, és mivel most már jobban vagyok, az utóbbi napokban elkezdtük az alapozást, a kondiedzéseket. A néhány hetes csúszás miatt döntöttünk úgy, hogy Brisbane-t és Sydney-t is lemondjuk. A cél továbbra is az, hogy az Australian Openen ott lehessek, de nem létkérdés. Ha nem leszek megfelelő állapotban, nem fogom erőltetni az indulást. Nem akarom elkövetni ugyanazt a hibát, mint az idén, amikor a valószínűleg túl rövid felkészülési időszak miatt egész évben sérülések akadályoztak a játékban. Ha az Australian Openen nem tudok elindulni, február elején a Federation-kupán játszom először” – mondta a Nemzeti Sport munkatársának az idén két tornagyőzelmet szerző Szávay.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek