Starity

Talmácsi Gábor csapata visszalépett a vb-től

2010. december 01. 19:07   |   Szerző: szavy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Talmácsit novemberben szerződtette a Jack&Jones-istálló, ám a csapat visszalépett a 2011-es Moto2-es vb-től, így a magyar gyorsaságimotoros versenyzőnek új csapat után kell néznie, ha indulni szeretne.

hirdetés
Talmácsi Gábor csapata visszalépett a vb-től

Az Antonio Banderas nevével fémjelzett csapat mögül kivonult a Jack&Jones nevű dán ruházati cég – értesült a hírről a csapatfőnök, Dani Devahive.

Az istálló vezetősége már nem keres új szponzort a 2011-es idény márciusban startoló világbajnokságára, ezért közölte két pilótájával, Talmácsi Gáborral és az amerikai Kenny Noeyesszal, hogy kereshetnek új istállót maguknak, ők nem állnak a versenyzők útjába.

„Talán ez életem legnehezebb döntése az elmúlt tíz év alatt, mióta motoroscsapatom van. Annak ellenére, hogy Antonio Banderasszal nagy tervekkel vágtunk neki ennek a projektnek, a gazdasági helyzet egy ilyen nehéz döntés meghozatalára kényszerített minket. Azért határoztunk így már most, és nem keresünk szponzort márciusig, mert felelősséggel tartozunk a csapat alkalmazottai és pilótai felé. Most még megvan a lehetőségük, hogy új csapatot keressenek, de márciusban már túl késő lenne nekik istállót találniuk. Jelen pillanatban nincsenek határozott terveink a jövőre nézve. Azon dolgozunk, hogy segítsük a szerelőinket, pilótáinkat, szállítóinkat és támogatóinkat, hogy ha folytatni akarják a kétezer-tizenegyes világbajnokságon, akkor a lehető legjobb feltételekkel induljanak, és jó érzésekkel zárjuk le ezt az együtt töltött kétéves időszakot” – mondta a csapatfőnök.

„Ma délután kaptam egy telefonhívást, amelyben közölték, hogy a főszponzor kihátrált az istálló mögül, így a csapat nem indul a vb-n. Sokkolt a hír. Egyelőre korai arról beszélni, melyik istálló jöhet szóba a 2011-es idény kapcsán. Egyelőre várom a hivatalos értesítést a visszalépésről, s majd azután döntök és tárgyalok a hogyan továbbról” – nyilatkozta csalódottan az MTI-nek Talma.

Talmácsi Gábor november elején szakította meg munkakapcsolatát menedzserével, Stefano Favaróval, azóta maga intézi az ügyeit. 2007-ben világbajnok lett 125 köbcentis kategóriában, sőt, azóta már versenyzett a királykategóriában, a MotoGP-ben is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek