Starity

Roddick műalkotása ért a legtöbbet

2010. december 01. 21:09   |   Szerző: minilivi

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemrég ért véget a férfi teniszezők év végi világbajnoksága, ahol a világranglista legjobb 8 helyezettje mérkőzött meg egymással. Most azonban kiderült, hogy a játékosok nem csak a teniszhez értenek.

hirdetés
Roddick műalkotása ért a legtöbbet

Ha jótékonykodásról van szó, a játékosok a művészetben is szívesen kipróbálják magukat. Novemberben megrendezésre került az Art of Tennis által szerverzett online jótékonysági aukció. Az árverésen az ATP férfi világranglistáján első nyolc helyen álló teniszezők alkotásai kerültek licit alá. A játékosok saját kezűleg készített egész alakos önportrékat és aláírt teniszütőket bocsátottak árverésre.

A képeket a londoni Mesterek Tornája előtt a La Galleria Pall Malban állították ki, a torna alatt pedig az O2 Fan Zone épületében voltak láthatóak.

Sokak nagy meglepetésére végül nem Rafael Nadal vagy Roger Federer alkotása nyerte az árverést, hanem Andy Roddick képe. Az amerikai játékos portréjáért 33 100 dollárt fizetett egy nagylelkű licitáló. Federer műve 27 100 dollárért, míg Nadalé 26 500 dollárért kelt el.

Összesen 127 755 dollár gyűlt össze az aukción. Ennek egyik felét a Save the Children alapítvány, másik felét pedig a játékosok által választott jótékonysági szervezetek kapják meg.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek