Starity

Mit tud tenni egy telefon szerviz akkumulátor probléma esetén?

2022. november 21. 22:10   |   

A vízkártól a törött képernyőkig és minden, ami a kettő között van, egy telefon szerviz meg tudja javítani.

hirdetés
Mit tud tenni egy telefon szerviz akkumulátor probléma esetén?

Ha egy telefon szerviz úgy látja, hogy készülek, legyen szó akár Xiaomi, Samsung vagy bármilyen más típusú készülékről nem javítható, új készülék vásárlása esetén akár be is számítják az árba. Ilyen telefon szerviz Budapest de a legtöbb nagyobb város területén is található.

Idővel még a legjobb okostelefonok is hanyatlásnak indulnak, és ennek egyik legszembetűnőbb módja az akkumulátor teljesítményének romlása. Kevés dolog olyan frusztráló, mint egy akkumulátor, amely nem bírja elég sokáig a töltést ahhoz, hogy átvészeljük a mozgalmas napjainkat. Ilyenkor kicsit mindannyian konnektorhoz láncolva érezzük magunkat és a telefonunkat, nehogy lemerüljünk. Szerencsére kicserélhetjük okostelefonunk akkumulátorát, ha az elhasználódik.

Talán a legegyszerűbb módja annak, hogy rájöjjunk, hogy az okostelefon akkumulátorát cserélni kell, ha észrevesszük, milyen gyakran kell újratölteni a nap folyamán. Ahogy az okostelefon akkumulátorának élettartama javult, a legtöbben használhatjuk a telefonunkat bármilyen normál tevékenységre, és a nap végén még marad is némi töltés rajta. Ha a nap közepén, vagy naponta többször kell újratöltenünk a telefont, az biztos jele annak, hogy az akkumulátort cserélni kell.

Azt is kiszámolhatjuk, hogy hányszor töltöttük fel a telefont első vásárlása óta. Mivel valószínűleg naponta egyszer töltjük a telefont, évente körülbelül 350 töltési ciklussal érdemes kalkulálni. Az átlagos telefon akkumulátorát 300-500 töltési ciklusra tervezték, így ha a telefon vásárlása óta eltelt 18-24 hónap, az akkumulátor valószínűleg elhasználódik.

Egy másik jele annak, hogy az akkumulátor cserére szorul, hogy egy tipikus töltési ciklus alatt nem tudja elérni a teljes feltöltést. A legtöbb mobiltelefonnak körülbelül 4-6 órára van szüksége ahhoz, hogy a teljesen feltöltött akkumulátorral teljesen lemerüljön, ezt úgy tesztelhetjük, hogy hagyjuk lemerülni a telefon akkumulátorát. Ezután csatlakoztassuk a töltőhöz a gyártó által javasolt ideig. Kapcsoljuk be, és nézzük meg, mennyire van tele az akkumulátor; ha 100% alatt van, az akkumulátor nem képes a teljes töltést tartani.

Az akkumulátor élettartamáról bővebb tájékoztatást tudnak adni bármely Samsung szerviz vagy iPhonosoknak iPhone szerviz szalonokban. Ha szükséges itt akár az akkumulátor cserében is tudnak segíteni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek