Starity

Folyamatosan növekvő vállalkozások

2022. december 18. 14:02   |   

A munkavállalók pozíciótól függően különböző szakértelemmel és készségekkel rendelkeznek, amelyek nélkülözhetetlenek a minőségi feladatellátásban. Ugyanakkor az eredményességet hasonló mértékben határozzák meg az interperszonális készségek. Megfelelően alkalmazott soft skillekkel növelhető a hatékonyság a szervezeti és a személyek közötti kommunikáció tekintetében.

hirdetés
Folyamatosan növekvő vállalkozások

Ideális munkahelyi légkör

A Szinergia Kft. szervezetfejlesztési tapasztalata alapján a csoportszintű fejlesztőprogramok, az egyéni fejlesztések - coaching, mentoring - vagy a teljes szervezetet érintő smart csapatépítő programok által jobb munkahelyi légkör teremthető. Ennek eredményeként csökkenthető a félreértések és a nézeteltérések száma. A strukturált programok legfőbb célja az egységes fejlődés, amelynek hatására az együttműködés, a problémamegoldás és a konfliktuskezelés hatékonyabbá válik.

Innovatív szervezetek

Napjainkban egyre gyakrabban használják az agilis kifejezést. A vállalatoknak gyorsan és hatékonyan kell reagálniuk a folyamatos változásokra, valamint a sokszor nehezen behatárolható ügyfélkérésekre. Ehhez elengedhetetlen ismerni, hogy mely esetekben szükséges tradicionális módszertant alkalmazni, mely helyzetekben potenciális megoldás az agilis megközelítés, vagy a kettő ötvözetéből keletkezett hibrid megoldás lehet a célravezető.

Az agilis szó jelentése a gyakorlatban

Hétköznapi értelemben véve az agilis személy tevékeny, cselekvésre kész, vállalkozó szellemű. Ezzel szemben agilisan működő szervezetről akkor beszélünk, ha gyorsan változó környezetben rugalmasan képes alkalmazkodni. Ennek köszönhetően magasabb szintű ügyfél-elégedettség érhető el.

Téves értelmezések

Lényeges különbség, hogy az adott szervezet teljes egészében agilisan működő, vagy csak bizonyos részlegek tevékenykednek ebben a formában. Néhány cég akkor is gondolkodik az átalakulásban, amennyiben a tevékenysége nem indokolja ezt. Abban az esetben, ha olyan projektek jönnek létre, amelyekben kevésbé változékony a környezet, jól behatárolható az ügyféligény, a siker kevésbé kockázatos, ez a működésmód ellentétes hatást válthat ki. Gyakran előforduló értelmezési hiba továbbá, hogy az agilisan vezetett projektnek nem kell rendelkeznie tervezési szakasszal.

Hogyan tanulható az agilis gondolkodás?

Mindenekelőtt ismerni és alkalmazni kell a működésmód alapelveit és eszköztárát. Köztudott, hogy a folyamatos tanulás, fejlesztés, képzéseken való részvétel szükségszerű. Azok a vállalatok, akik indokoltan döntenek a változás mellett, gyorsaságra, fokozott ügyfél-elégedettségre tehetnek szert. Ugyanakkor alaposan mérlegelni kell, hogy az adott iparágon belül a konkrét projektre melyik projektmenedzsment optimális. A Szinergia Kft. a több évtizedes tapasztalat alapján segíthet a változásban és az eszközszintű alkalmazásban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek