Starity

A folyamatos cipzárak mindenhol ott vannak

2023. január 17. 15:03   |   

Vannak bizonyos eszközök az életben, amelyek létezésére nem fordítunk különösebb figyelmet, teljesen természetesnek annak jelenlétét, hisz “annak ott kell lennie”. Ilyen tárgy, kiegészítő például a cipzár is, amit a lehető legnagyobb természetességgel használunk, de még soha sem gondoltunk bele, hogy hány helyen alkalmazzuk, valamint mi lenne velünk nélkülük.

hirdetés
A folyamatos cipzárak mindenhol ott vannak

A cipzár egyszerű, mégis nélkülözhetetlen a mindennapokban

A cipzár egy univerzális és népszerű kiegészítő, elég megnézni az erre specializálódott oldalak felhozatalát, mint amilyen a Cipzárnagyker.hu is és máris láthatjuk a rengeteg elérhető cipzárt. Találunk itt nyitható és zárt változatot, de vízálló és folyamatos cipzár, vagy más néven folyóméteres cipzár is elérhető.

Ha most egy játékra invitálnánk az olvasókat, akkor azt mondanánk, hogy mindenki kap 15 percet, hogy megszámolja, otthon hány eszközön, tárgyon, ruhaneműn talál cipzárt. Az eredmény garantáltan több lesz annál, mint azt elsőre gondolunk. Látni fogjuk, hányféle típusa létezik e terméknek!

Természetesen az egyik legszembetűnőbb alkalmazási módja a cipzárnak a különböző ruhaneműk használhatóvá tétele: kabátok, dzsekik, pulóverek, munkaruhák, farmernadrágok, fehérneműk nem lennének nélküle. A kiegészítő tárgyakon is megtalálhatóak a cipzárak, mint a kesztyűk, cipők, retikülök, hátitáskák, iskolatáskák. 

Cipzár és cipzár között is hatalmas különbség van, mivel teljesen más formájú, méretű és anyagú példány kell egy fehérneműre, mint egy táskára. A melltartókban vékony, fémcipzár található, amelyet könnyen el lehet rejteni. Ezzel szemben a táskákon sokkal nagyobb, tömör műanyagból készült cipzár van, amely néhány esetben még vízálló is, hogy a tárolt étel, ital, könyvek és egyéb eszközök védve legyenek az elázással szemben.

Nem csak a ruhaneműket hódította meg

A folyamatos cipzárak egy külön kategóriát képeznek a cipzárakon belül. Ezek általában olyan cipzárak, amelyeknek sokkal nagyobb felületet kell lefedni. Gondoljunk csak az ágyneműhuzatokra, oda egyáltalán nem elég egy 14 centis cipzár, de a 30 centis kategória is kevés.

Ilyen cipzárakat találunk még sátrakon, bőröndökön, táskákon, de még matracokon is. A különlegességük, hogy a megfelelő végzárókkal és cipzárkocsival bármilyen hosszúságút lehet előállítani belőlük, a határ a csillagos ég. Nem hiába lehet alkalmazni folyamatos cipzárt még sátrakhoz is vagy speciálisabb bőröndök esetében is.

Milyen cipzárfajtákkal találkozhatunk még?

Természetesen, ahogy már említettük, minden cipzár más, és több kategóriába is lehet sorolni őket általában felhasználás szerint. A legnépszerűbb öt csoport: a nyitható, a zárt, a rejtett, a vízálló, és mai főszereplőnk, a folyamatos cipzár.

A kategorizálást tovább lehet folytatni a zárláncok szélessége és típusa alapján, amire tökéletes példa, hogy a babaruhákba sokkal vékonyabb műanyag spirálos cipzár kell, mint egy munkaruhába, ami általában öntött műanyagot használ vagy erős fémet.

Színek szerint is válogathatunk közülük, a választék e tekintetben is bőséges a Cipzárnagyker.hu webáruházban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

divat ruha cipzár
hirdetés

Ajánlott cikkek