Starity

Intelligens és okos megoldások a klíma használatával

2023. június 13. 17:05   |   

Az intelligens klímaberendezések már jóval túlmutatnak azon, hogy a távirányítót csak arra használjuk, hogy ki- és bekapcsoljuk a készüléket. Egy mono- vagy multi-split klíma esetében már nagyban befolyásolja vásárlási döntésünket, hogy a mobiltelefonunkra telepített alkalmazás segítségével milyen funkciók érhetők el a távolból.

hirdetés
Intelligens és okos megoldások a klíma használatával

Wifi hálózati kapcsolat megléte

A Wifi hálózati kapcsolat megléte már alap feltételnek számít a klímák esetében, szinte mindegyik esetében elérhető szolgáltatás. Azonban a legfontosabb mégis az, hogy mobilunk segítségével akár a klíma fűtés irányítható is legyen a távolból. Ez pontosabban az jelenti, hogy ha tudjuk, milyen időpontban fogunk hazaérkezni, akkor be tudjuk kapcsolni a fűtést a mobiltelefonunk segítségével, akár az autónkban ülve is. Ennek hatásaként, mire hazaérkezünk, már jó, kellemes hőmérséklet fogad minket, pont annyi Celsius fok, amire beállítottuk távolról a klímánkat.

Ma már minden gyártó, így a Hisense klíma webshop kínálatában is megtalálhatók azok a készülékek, amelyek magas szinten tudják felügyelni távolról a klímánkat, vezeték nélküli kapcsolat által, és mely segítségével nem kell otthon lennünk, hogy láthassuk az éppen aktuális hőmérsékleti viszonyokat otthonunkban.

Ez azért érdekes és rendkívül hasznos, mert gyakorlatilag ugyanúgy elérhetünk mindenféle funkciót messziről, mintha csak a kezünkben lenne maga a távirányító. Nem hiába érdemelték ki már ezek a klímák az okos vagy intelligens jelzőt.

Mit tud nyújtani még a mobil alkalmazás a klíma irányításakor?

Mivel egy eléggé összetett műszaki termékről van szó, számos paraméterrel, még az angolul beszélők számára is előnyként mutatkozik a magyar nyelvű kezelői felület, amely már a regisztrációnkat is nagymértékben megkönnyíti.

Általában legalább két vagy több személy használja ezeket a készülékeket, így rendkívül előnyös, ha lehetőség van az irányíthatóság megosztására, azaz több személy többféle mobileszközön keresztül is tudja kezelni ugyanazt a légkondicionálót.

A Hisense nemcsak az okos klímák, hanem más intelligens háztartási nagygépek vagy szórakoztató elektronikai cikkek gyártásában is élvonalbeli. Fontosnak tartja, hogy az okos klímái összekapcsolhatók legyenek más okos készülékekkel is, ha éppen erre van igény, illetve egy mobilalkalmazással kezelhető legyen az összes.

A mesterséges intelligencia jelenléte az okos klímákban

A Hisense Energy Pro Plus és Energy Nordic klímákban a mesterséges intelligencia részt vesz a készülék vezérlésében, valamint tanulásra is képes. Az ún. komfort üzemmódban az érzékelt paraméterek alapján a mesterséges intelligencia dönt a befújt levegő irányáról, hőmérsékletéről, a klíma pillanatnyi üzemmódjáról.

Hogy előrevetítsük a már nem is olyan távoli jövőt, a későbbiekben majd el is felejthetjük a távirányító használatát, mert a klímánk ki fogja találni, mire van szükségünk a tevékenységünk, a szobában elfoglalt helyünk függvényében, vagy attól függően, egyedül vagy másokkal vagyunk-e a helyiségben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek