Starity

Így érdemes gyerekcipőt választani

2023. június 20. 18:06   |   

Egy szülő számára hatalmas kihívást jelent a gyerek számára cipőt venni. Itt ugyanis nemcsak a méretre kell figyelni, hanem a fazonra, valamin a talp vastagságára egyaránt. Ahhoz, hogy a gyerkőc maximálisan jól érezze magát benne, van pár szempont, amire mindenképpen oda kell figyelni. Az alábbi tanácsainkkal a választás sokkal egyszerűbbé és gyorsabbá válik.

hirdetés
Így érdemes gyerekcipőt választani

Ebben a cikkben tehát tippeket osztunk meg azzal kapcsolatban, hogyan és hol érdemes gyerekcipőt venni. 

Ezekre a dolgokra mindenképpen figyeljünk oda

A statisztikák azt mutatják, hogy míg a lányok lába 14 éves korukig fejlődik, addig a fiúké 16 éves korukra éri a végleges formát. Nem szabad tehát kapkodni, fontos alaposan átgondolni a választást, ha a gyerekek számára vásárolunk lábbelit. A megfelelő darab megtalálása nem mindig könnyű, hiszen a kicsik egy idő után nagyon unják a válogatást és a próbálgatást, így a feladat még nehezebb. A Borgo.hu vidám Skechers gyerekcipői között azonban online is nézelődhetünk, ráadásul a gyerek lábát lemérve pontosan tudni fogjuk, hogy melyikre lesz szükség. 

Nem kell tehát minden vásárlásnak sírással és veszekedéssel végződnie, hiszen a weben böngészve ugyanúgy lehetőségünk van tökéletes lábbelit venni és még a gyerkőcre sem lesz szükségünk. Persze mindenekelőtt pontosan mérjük le a talpát, hogy tudjuk, mekkora méret és milyen típus lesz a megfelelő számára. Egy idő után amúgy is tudni fogjuk, hogy melyik fazon és melyik stílus az, amiben kényelmesen és jól érzi magát, akár egy egész napos viselet során is. 

A gyerekcipő kialakítása

Amikor a talp vastagságáról, valamint keménységéről van szó, akkor különösen fontos, hogy az adott darab ne zavarja a természet munkáját. Minél puhább és rugalmasabb a kialakítása, annál könnyebbé teszi a kicsik számára, hogy érezzék a talajt. A stabilitás és az egyensúly csak így biztosítható a számukra. Ne lepődjünk meg, ha egy új cipőben egy pár napig furcsán jár majd az ovis gyerkőc, hiszen neki is szoknia kell az új lábbelit. A gyógytornászok szerint a tökéletes lépő szinte észrevehetetlen a kicsiknek. 

A másik fontos kérdés, hogy fűzős vagy tépőzáras darabot érdemes vásárolni. Itt azonban nem mindegy, hogy mekkora gyerekről van szó. Aki még nem tudja magának bekötni a cipőjét, ott bizony jobb választás egy tépőzáras modell, amit az óvodában is könnyedén fel tud húzni a lábára. Hozzá kell tennünk, hogy a fűzős kivitelek sokkal jobban tartják a talpat és a bokát, ezáltal nagyobb stabilitást biztosítanak.

Drága vagy olcsó?

Sokan ár alapján választanak, pedig nem minden drága cipő jó, és nem is minden olcsó rossz. Persze jobb egy természetes anyagból, esetleg ekológikus bőrből készült kivitelt venni, azonban figyelembe kell venni, hogy a gyerkőcök talpa nagyon gyorsan nő, így nem mindig éri meg a legdrágább modellt beszerezni. Az ára általában a költségvetéstől is függ, így nem árt racionálisnak maradni és lehetőleg olyat rendelni, ami tartós és kényelmes. Ne feledjük, hogy a kicsik lába fejlődésben van, így egy rossz választás és máris sokat ronthatunk rajta. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek