Starity

Budapest minden kávérajongónak egy kötelező állomás

2023. június 27. 13:01   |   

Az elmúlt években specialty kávézók tucatjai nyíltak Budapesten, ami közkedvelt állomássá tette a magyar fővárost a kávék ülönlességek kedvelőinek körében. Ezek a helyek nem csak kiemelkedő kínálattal rendelkeznek kávék és ételek terén, de mindegyik nagyon eltérő hangulattal is bír, így mindenki megtalálhatja a stílusának leginkább tetsző opciót.

hirdetés
Budapest minden kávérajongónak egy kötelező állomás

Ha már unod a klasszikus ízeket, vagy csak egyszerűen kipróbálnál valami újat, akkor a specialty kávézókban garantáltad meg fogod találni a számításod: ezek a helyek kiválóak arra, hogy új, izgalmas ízeket fedezz fel, és egy újfajta megbecsülést érezz a kávékészítés iránt.

Mi az a specialty kávé?

Specialty kávénak nevezzük az olyan különlegesebb típusokat, amelyek kiemelkedő minőségű kávébabokból készülnek. Ezeket jellemzően nem lehet megtalálni a nagyobb láncok kínálatában, hanem specialty kávézókban bukkannak fel. Természetesen nem csak a kávébabok minősége, az, ami számít: fontos, hogy olyan baristák készítsék az italokat, akik értenek a különféle kávétípusokhoz, így a legtöbb ízt képesek kihozni belőle.

Bár a kifejezés egy exkluzív és ritka kávétípust sejtet, szerencsére az utóbbi években több európai nagyvárosban, így Budapesten is sok kávézó nyílt, amelyek valódi kánaánként szolgálnak a kávék szerelmeseinek.

Mitől lesz egy hely specialty kávézó?

Ha többre vágysz, mint egy sima espresso vagy latte, akkor Budapesten rengeteg helyet fogsz találni, ahol különlegesebb kávékat is rendelhetsz a lehető legjobb minőségben. Bár ezekben a specialty vagy újhullámos kávézókban általában megtalálhatóak a klasszikus opciók, az igazi vonzerőt mégis azok a kávékülönlegességek jelentik, amelyeket nem találhatsz meg az átlagosabb kávézókban. A jó minőség és az alapos elkészítési folyamat a valamelyest magasabb árakban is megnyilvánul, de sok kávé szerető esküszik arra, hogy az élmény megéri az extra árat.

Szeretnél kipróbálni egy frissítő espresso tonikot a nyári melegben, vagy egy nagy gondossággal elkészített ír kávét innál inkább? Nagy valószínűséggel megtalálod majd a számításod ezeken a helyeken, amelyeknek közös jellemzője, hogy kiváló minőségű kávékat használva, tapasztalt baristákkal készítik el az italokat, aminek következtében sokkal emlékezetesebb lesz az aznapi kávézás.

A kávék mellett a legtöbbtöbb helyen házi süteményeket, szendvicseket és egyéb ételeket is felszolgálnak, amiket helyben elfogyaszthatsz, de kérheted akár elvitelre is őket. Egy specialty kávézó kiváló helyszín lehet a reggeli rutinod feldobására, vagy akár egy összejövetel hangulatos helyszíneként is szolgálhat. Mi is jobb annál, mint finom kávéillat közepette kezdeni a napot?

Hogyan találhatod meg a hozzád legjobban illő specialty kávézókat?

A GoSpecialtyCoffee kávézó kereső alkalmazásával könnyedén kiderítheted, hogy melyik specialty kávézóhelyek vannak hozzád a legközelebb, sőt, ennél még részletesebb információkkal is szolgál az applikáció. Megnézheted a napi nyitvatartást, a hely átlagértékelését, emellett pedig képeket is fogsz találni, amelyek segítségével ízelítőt kaphatsz a kávézók hangulatáról, az italokról és ételekről. Ha szeretnéd tudni, hogy egy adott hely kínál el elviteli vagy helyben fogyasztási lehetőséget, az alkalmazásból ezt is kiderítheted mindegyik kávézó esetében.

Az alkalmazás emellett megmutatja a kávézó honlapját és közösségi csatornáit is, amennyiben még többet szeretnél kideríteni az adott helyről. Itt további képeket nézhetsz meg, vagy akár személyesen is felveheted a hellyel a kapcsolatot.

Budapest több tucat fantasztikus kávézónak ad otthont, és a rengeteg opció között nem mindig könnyű eligazodni. Ha napra kész, folyamatosan frissülő és aktuális információkra szeretnél szert tenni a neten, akkor ezzel az applikációval mindig képben maradhatsz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek