Starity

Jogi tanácsadás akár online!

2023. július 01. 13:01   |   

Egyre kevésbé lepődünk meg azon, hogy elektronikus formában a legtöbb dolgot sikeresen el tudjuk rendezni. Vannak azonban olyan ügyek is, ahol egyszerre van szükség gyorsaságra, szakmai hozzáértésre és kényelmes megoldásra. Ilyen helyzetre megoldást jelenthet az online jogi szolgáltatás.

hirdetés
Jogi tanácsadás akár online!

Rugalmas és gyors lehetőség 

Magyarország első legaltech szolgáltatása az Alex, az elektronikus jogi ügyintézést mint a mögötte álló, a szakmai hátteret biztosító ügyvédi iroda online szolgáltatását kínálja. 

Képzeljünk el egy olyan helyzetet, hogy éppen zajlik a peres ügyünk, ahol belefutunk egy olyan kérdéskörbe, hogy mire számíthatunk, ha a bíróság a külföldi jog alapján döntene. Amennyiben gyors tájékoztatásra van szükség egy olyan szituációban, amelyben a jelenlegi tanácsadóink tájékozatlanok, nagy gondba kerülhetünk, hogy hogyan oldjuk meg a helyzetet, s honnan kaphatnánk meg minél gyorsabban a releváns információkat.

Az Alex alapvetően sztenderd ügyekre specializálódott, ám igénybe vehetjük a szolgáltatást akkor is, ha bonyolultabb ügymenettel állunk szemben. Kínálnak ugyanis olyan hibrid megoldást, amely során online lezajló ügyvédi konzultációk keretében zajlik a tanácsadás.

Amit érdemes tudni a külföldi jogok alkalmazásáról

Akár per közben is előállhat olyan szituáció, hogy a külföldi jog alapján kell döntést hozni. Ennek többféle oka is lehet. Törvényben van rögzítve, hogy ebben az esetben a külföldi jog tartalmát hogyan kell megállapítani. 

Többféle opció is felmerülhet, például szükségessé válhat a felek előterjesztése, szakvélemény vagy az igazságügyért felelős miniszter tájékoztatása. A Kúria és a Fővárosi Ítélőtábla is hozott már döntéseket ezzel a helyzettel kapcsolatban, amelyet szintén ismerni kell az eljárás során.

Miért előnyös az online jogi konzultáció?

Egy már zajló per esetén különösen nagy jelentőséggel bír az, hogy milyen gyorsan tudunk hozzájutni a nélkülözhetetlen információkhoz. Az elektronikus jogi szolgáltatás egyik elsődleges előnye pedig éppen az, hogy a lehető leghamarabb tudunk lépni az ügyünkben.

Az ügyintézés rugalmassága azonban nem korlátozódik csupán ennyire. Hiszen az online formának köszönhetően gyakorlatilag bárhonnan elérhetővé válik a segítség, ezért nem kell az utazással és hosszas időpont-egyeztetéssel foglalkozni. Mivel megfelelő háttér áll a szolgáltatás mögött, ezért nyugodtak lehetünk afelől is, hogy valóban helytálló információk és tanácsok birtokába jutunk.

A jogi ügyek esetén a költségek is nagy súllyal jelentkeznek a képletben. Az Alex elektronikus jogi ügyintézés során azonban kedvező árakkal fogunk találkozni. A perköltségek ennek köszönhetően átláthatóbbak, kedvezőbbek lesznek.

Az online jogi szolgáltatást egy gyors regisztrációt, valamint ügyfélazonosítást követően máris igénybe vehetjük. Éljünk a modern kor vívmányaiban rejlő lehetőségekkel!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek