Starity

Leállították Ariana Grande filmjének forgatását - rengeteg filmet érint a színészek sztrájkja

2023. július 15. 13:01   |   Szerző: SzilviD

Ariana Grande filmjének forgatása néhány nappal a befejezés előtt leállt a hollywoodi színészek sztrájkja miatt.

hirdetés
Leállították Ariana Grande filmjének forgatását - rengeteg filmet érint a színészek sztrájkja
Fotó: hu.depositphotos.com

Ariana Grande is azok közé tartozik, akik sztrájkba léptek, nem forgatja tovább a Wicked két részes adaptációját, annak ellenére, hogy már csak napok válaszották el a befejezéstől. Ez komoly gondot okoz a filmstúdióknak, hiszen hónapokba telhet, mire a 160 000 sztrájkoló színész visszatér a munkába.

A sztárok szakszervezete, a Screen Actors Guild csütörtök este jelentette be a sztrájkot, miután nem sikerült megegyezni a streaming-szolgáltatások tisztességes fizetéséről és arról, hogy a mesterséges intelligencia nem helyettesíti a színészeket. 

Az akció nem csak a forgatásokon való munkavégzést akadályozza meg a színészek számára, hanem a filmjeik reklámozását is. Margot Robbie csütörtökön Londonban vett részt a Barbie-filmjének fotózásán. De most már nem tud több promóciós munkát végezni.

Ugyanezzel a problémával szembesülnek az Oppenheimer című film készítői. A szereplők, köztük Florence Pugh és Cillian Murphy, kénytelenek voltak kisétálni a csütörtök esti londoni premierről. A Winona Ryder és Michael Keaton főszereplésével készült Beetlejuice 2 forgatása szintén szünetel.

Brad Pitt Forma-1-es filmje, az Apex, Ryan Reynolds és Hugh Jackman Deadpool háromja, valamint a Hófehérke élőszereplős változata Rachel Zegler főszereplésével szintén érintett. A Venom 3 és a Star Wars-spinoff, az Andor második évada is leállt. 

Várhatóan leállítják a Gladiátor 2 forgatását is, amely a múlt hónapban kezdődött Paul Mescal főszereplésével. Valamint valószínű, hogy a már elkészült filmekre is kihatással lesz a sztrájk, mint a Gran Turismo, a Dűne második része, Marvelek, Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája, Wonka és Ridley Scott Napóleon című filmje. Ha a színészek a sztrájkkal összhangban megtagadják a promóciót, az a premierek elhalasztását jelentheti.

Eddig az egyetlen nagy tévésorozat, amelynek sikerült elkerülnie a munkabeszüntetést, a Trónok harca spin-offja, a Sárkányok háza, amelynek jelenleg a második szériáját forgatják. A szereplők többsége más szakszervezethez tartozik, így a munka folytatódhat.

Ipari szakértők szerint a sztrájkok könnyen őszig is elhúzódhatnak.

via The Sun

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek