Starity

Ezeket érdemes tudni magán egészségbiztosítás megkötésekor

2023. július 31. 21:09   |   

Az egészségnél nincsen fontosabb dolog a világon, hiszen, ha valaki testileg és lelkileg is rendben van, annak sokkal boldogabb az élete. Erre azonban csak akkor jövünk rá, amikor már baj van, amikor nem tudjuk elkerülni az orvos meglátogatását.

hirdetés
Ezeket érdemes tudni magán egészségbiztosítás megkötésekor

Súlyos esetben ráadásul akár hosszadalmas kórházi kezelés várhat ránk, amit aztán tényleg senki nem kíván se magának, se a családtagjainak.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mit érdemes tudni a magán egészségbiztosításról. Kitérünk arra, hogy miért éri meg kötni egyet, akár az egész család számára is.

Leterhelt állami egészségügy

Mivel az állami kórházak folyamatosan leterhelt állapotban vannak, ezáltal a várakozási idő sok esetben heteket vagy akár hónapokat is jelenthet. Emellett gyakran találkozunk fáradtságtól nem túl kedves és ingerlékeny ápolókkal vagy orvosokkal. Ilyenkor pedig nagyon kiszolgáltatott helyzetben találjuk magunkat, hiszen egyes betegségek esetén minden perc számít.

Aki már megtapasztalta, hogy milyen az állami egészségügy, mindegy, hogy kisebb vagy nagyobb bajról van szó, tisztában van vele, hogy a magán egészségügyi ellátás sokkal jobb. A probléma csak az, hogy mindezt nem mindenki engedheti meg magának. Ilyenkor jöhet szóba a MediHelp nemzetközi magán egészségbiztosítás, ami rengeteg betegségre kiterjed, így a havi összegért cserébe bármikor orvoshoz tudunk fordulni.

Nem kell azonnal azt gondolni, hogy ez a díj elérhetetlen a számunkra, hiszen ha belegondolunk, hogy egy-egy vizsgálat sokszor több tíz-, esetleg százezer forintba kerül, akkor rájövünk arra, hogy tényleg megérheti.

Ehhez azonban arra van szükség, hogy jól kiválasztott magán egészségbiztosítást kössünk, aki havi pár ezer forint ráfordítással számos többletszolgáltatást tesz elérhetővé a számunkra. Az állami rendszernél biztosan gyorsabban jutunk segítséghez, emellett gyors és kedves ellátást kaphatunk.

Mikor és miért éri meg magán egészségbiztosítást kötni?

Magyarországon a legtöbben szív- és érrendszeri betegségek miatt halnak meg, a vezető halálok a stroke és a szívinfarktus, amit a daganatos betegségek és az emésztőrendszeri megbetegedések követnek. Ahhoz, hogy ezeket megelőzhessük, rendszeres ellenőrzésre lenne szükség.

A magán egészségbiztosítás pedig olyan csomagokat tartalmaz, amelyeknek köszönhetően évente egy alkalommal ingyenesen végeznek el rajtunk különféle szűrővizsgálatokat. Ennek hála pedig időben kiderülhet egy daganat, esetleg egy cukorbetegség.

A másik érv a magán egészségbiztosítás mellett, hogy sokkal gyorsabban kaphatunk szakszerű ellátást. Egyes statisztikai adatokból kiderül, hogy 2019-ben átlagosan 128 napot kellett várni egy térdprotézisre, míg a csípőprotézis esetén 94 napot, a gerincműtétre pedig 63 nap múlva kerülhetett csak sor.

Persze ezek az időpontok területenként eltérhetnek egymástól, de így is hónapokkal számolhattunk. Nincs ez mást ként manapság sem, hiszen ha most akarunk például szemészhez menni, akkor legalább 6-7 hónap múlva jutunk csak el orvoshoz.

A hosszú várakozási idő pedig befolyással van a mindennapi életünkre, megnehezíti a munkát, ráadásul még teret is ad az esetleges további megbetegedéseknek. Minél többet várunk, annál hosszabb a felépülési idő.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek