Starity

Párkapcsolati-teszt - sorra hozza a szakításokat a Barbie

2023. augusztus 07. 16:04   |   Szerző: SzilviD

Több héttel a Barbie film bemutatása után a közösségi oldalak tele vannak olyan nők történeteivel, akik azt mondják, hogy alaposan átgondolták kapcsolataikat a film megtekintése után.

hirdetés
Párkapcsolati-teszt - sorra hozza a szakításokat a Barbie
Fotó: Barbie című film

De mi az, ami ennyire megmozgatta a nézőket, és miért lett egy egyszerű film ilyen hatással a kapcsolatokra?

Egy nő az Am I the Asshole (AITA) népszerű alredditen megkérdezte, hogy jogosan szakított-e barátjával a Barbie film miatt. A film után a párja kritizálta a feminista-gondolatokat, amit a nő nem tudott elfogadni.

A TikTok-on egy másik nő arról számolt be, hogy a Mattel film arra inspirálta őt, hogy szakítson a barátjával a rossz magatartása miatt:

Köszönöm, Barbie, hogy megerősítettél, hogy magabiztosabb legyek, hogy rájöttem, jobbat érdemlek.

Egy harmadik nő azt mondta, hogy a film volt az a lökés, amire szüksége volt a szakításhoz. Már régóta problémáik voltak, és a Barbie film csak még jobban kiélezte a különbségeiket. A film megtekintése után "közösen felismertük, hogy nem ugyanazon a hullámhosszon vagyunk" - mondta. A film rávilágított arra, hogy mennyire másképp látják a világot. 

A TikTok-on más nők arról beszélnek, hogy a "Mit gondolsz a Barbie-ról?" kérdést fogják használni egyfajta tesztként a randizásban. Megan Gotham, aki The Fangirl néven ismert TikTok-on azt mondta, hogy ha egy srác azt mondja, hogy "Ken semmit sem tett rosszul, a patriarchátus jó", akkor meg kell szabadulnod tőle. Szerinte a Barbie révén a rendező, Greta Gerwig megpróbál mindenkit megmenteni.

A film rengeteg emberre hat inspirálóan, mert azonosulni tudnak a filmben elhangzó monológokkal, mint például America Ferrera szenvedélyes monológjával a nőként létezésről.

via Huff Post

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek