Starity

Merítsen ihletet az amerikai karácsonyi díszekből a karácsonyi kiállításról

2023. augusztus 08. 15:03   |   

Idén is ellátogattunk a hagyományos karácsonyi kiállításra, ahol a különböző stílusok keverednek és a legújabb karácsonyi trendeket mutatják be. A figyelem középpontjában pedig a tőlünk megszokottól eltérő stílust bemutató kiállítók álltak. Az igazi gyöngyszemek az amerikai stílusban feldíszített műkarácsonyfák voltak.

hirdetés
Merítsen ihletet az amerikai karácsonyi díszekből a karácsonyi kiállításról

Hagyományos amerikai díszítés, amelyeket az amerikai filmekből ismerünk

Még a tengeren túlon is a karácsonyfák fenségesek és hatalmasak. Az élő helyett már műkarácsonyfát is vásárolhat. A kiállítók több olyan extra, masszív és széles fát mutattak be, amelyek tökéletesen illeszkednek ebbe a koncepcióba. Első pillantásra lenyűgözött minket egy hatalmas műfenyő, amelyet szó szerint rengeteg dísz borított. Bizonyára tudja, hogy az amerikai stílusra jellemző a gazdag és látványos díszítés. Egy íratlan szabály van érvényben: „Egy centit sem szabad kihagyni"!

A piros, az arany és a fehér jellegzetes kombinációi, a beépített csíkos minta, a számtalan különböző méretű Mikulás, a rénszarvasok és a lógó mesefigurák, Mickey egér és Goofy is szemet gyönyörködtetőek voltak. Nem hiányozhattak az ötletes dekorációk közül a Candycane nevű amerikai nyalókák, a körhinta stílusú „carousel”-ek vagy az óriáskerék sem. A gyártók által bevezetett újdonságok közé tartoztak az amerikai stílusú postaládák és az Északi-sark irányjelző tábla is. Ön is rajong Amerikáért? Az amerikai stílus ezen lenyűgöző elemei egyszerűen kihagyhatatlanok!

A látványos dekoráció részei a karácsonyi koszorúk és a karácsonyi girlandok

Mi lenne a karácsonnyal a már kultikussá vált amerikai vígjátékok nélkül, amelyek megteremtik a megfelelő karácsonyi hangulatot a szeretteink körében. A cselekmény mellett azonban a figyelmes néző biztosan felfigyel az amerikai karácsonyi háztartásra jellemző dizájnra is. Itt számos karácsonyi girlandot találunk. Az amerikai nappali meghatározó eleme a kandalló, és éppen a kandallópárkány az ideális hely egy sűrűn díszített girland elhelyezésére, ahol a díszítésben is érvényesül a minél több, annál jobb. Tökéletesen illik ide a Diótörő vagy a karácsonyi manó, amely a fent említett kiállításon is megjelent. Már csak fel kell akasztani néhány zoknit, és várni, hogy a Mikulás lejöjjön a kéményen, és átadja az édességeket vagy egy kis ajándékot. Természetesen a karácsonyi girlandok a külső térbe is beépülnek, akár az ablakpárkányokon ízléses gyertyatartókkal, korlátokon, vagy a bejárati ajtókon jelennek meg. Ha már az ajtóknál tartunk, azokat hatalmas adventi koszorúkkal díszítik. Néhány giccses figura és egy nagy piros szalag sem hiányozhat róla.

Merész lesz az idén és bevállal egy „amerikai karácsonyt”?

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek