Starity

Hogyan lehetünk figyelmesek?

2023. augusztus 16. 14:02   |   

Nem túlzás azt állítani, hogy a mai rohanó világban a kapcsolatok ápolása igen nagy kihívást jelent mindenki számára. Ma már simán előfordulhat, hogy a családtagok egymástól távolra költöznek, hogy a legjobb barátunkat egy kecsegtető állásajánlat külföldre szólítja, miközben mi magunk is szinte fuldoklunk a teendőkbben. Munka, háztartás, család, gyerekek, tanulás, sport, hobbi, házi kedvencek - megannyi feladat vár ránk nap mint nap.

hirdetés
Hogyan lehetünk figyelmesek?

Nem csoda hát, hogy nem olyan egyszerű figyelmesnek lenni. Könnyen elfelejtünk évfordulókat, születésnapokat, és a névnapokat már nem is említjük. Ha ez persze bekövetkezik, akkor még távolabbra kerülnek egymástól a barátok, családtagok, így érdemes elejét venni az ilyen jellegű sértődéseknek/sértéseknek.

Itt a segítség!

Persze senki sem várja azt, hogy bárki képes legyen fejben tartani az összes létező jeles napot, de többek között erre van a névnapma.hu oldal is. Itt ugyanis minden nap tudjuk ellenőrizni, hogy az adott napon milyen névnapot ünnepelnek, így egyből tudjuk, hogy melyik rokonunkat, barátunkat, ismerősünket vagy kollégánkat nem szabad elfelejteni felköszönteni.

Ha a reggeli rutinunk részévé tesszük, hogy gyorsan ellenőrizzük az oldalt, akkor akár már reggel “letudjatjuk” a figyelmességi gesztusok egy részét. Sokkal jobban fog indulni úgy a nap, hogy tudjuk, ma már örömet szereztünk egy számunkra fontos személynek.

Természetesen a figyelmesség és a kedveskedés korántsem áll meg ennél a pontnál. Nyilvánvalóan egy távoli ismerősnél nem feltétlenül kell ezt túlbonyolítani, de a számunkra fontos közeli kapcsolatok esetében egy-egy apróbb ajándékkal is illik kedveskedni.

Applikáció vagy papíralapú naptár?

Az igazán gondos emberek vezetik a fontos dátumokat, legyen szó házassági évfordulóról, születésnapról vagy akár valamilyen szempontból jeles napról.

Az, hogy ezt ki hogyan teszi meg, teljesen személyfüggő. Akadnak, akik az okostelefonjukra bízzák magukat, és a naptárba vagy egyéb más alkalmazásba vezetik be ezeket a megjegyzendő dátumokat. Megint mások azonban a toll és a papír eréjében hisznek, és a határidőnaplójukban tartják az ünnepnapokat.

Bármelyiket is választjuk, biztosan csak jól járunk vele, hiszen ha mi vagyunk azok, akik senkiről sem feledkeznek meg, akkor barátaink, családtagjaink, kollégáink nagyon jó szívvel fognak gondolni ránk. Sőt, akár meg is próbálják majd viszonozni mindazt a jót, mit tőlünk kaptak.

Még a modern nevek sem maradnak ki!

A legtöbb naptár ott vérzik el, hogy csak a hagyományos, rogyásig ismert neveket veszi számba. Ezzel szemben a Névnapma.hu a közismert és gyakran használt nevek mellett az újonnan engedélyezett nevekről sem feledkezik meg. Éppen ezért biztosak lehetünk abban, hogy senkit sem fogunk kihagyni a köszöntésből, még a legfiatalabb generáció tagjai közül sem!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek