Starity

Út a saját energiamonitoring rendszerünk kiépítése felé

2023. augusztus 19. 14:02   |   

Érthető módon egyre több cég dönt egy energiamonitoring rendszer kiépítése mellett. Az utóbbi években ugyanis az egyik legégetőbb kérdés a cégek számára épp az volt, miként tudják minimalizálni energiafogyasztásukat, ezáltal csökkentve az egyre jelentősebbé váló rezsiköltségeiket. A mai cikkünkkel betekintést nyerhet egy ilyen rendszer felállításának lépéseibe és előnyeibe.

hirdetés
Út a saját energiamonitoring rendszerünk kiépítése felé

Energiamonitoring rendszer kiépítése? Csak szakértői segítséggel!

Az elmúlt évek igen kiszámíthatatlanok voltak a vállalkozások számára. Több külső, általuk befolyásolhatatlan tényező is volt, melyek megnehezítették a mindennapjaikat. A 2020 elején kitört Covid-19 világjárvány után számos cég került csődközelbe, vagy szűnt meg. A nehézségeket tovább növelte az orosz-ukrán háború és a világpiaci energiaár-robbanás.

A stabilitás felé nagy lépést jelent, ha az EnergyHub segítségével energiamonitoring rendszert építünk ki. Ezek a külső tényezők ugyanis minden cégre kihatnak, de nem mindenkire azonos mértékben. Az kijelenthető, hogy minél nagyobb egy vállalkozás függősége valamilyen külső tényezőtől (például a beszerzendő energiától), annál nagyobb lesz az instabilitása a cégnek.

A megfelelő tapasztalatokkal rendelkező szakemberek segítségével viszont stabilabbá tehetjük a vállalkozásunkat. Ha megnézzük az energiaárak növekedését az utóbbi években, és a várható jövőbeli tendenciákat, nem kérdés, hogy foglalkoznunk kell a kérdéssel. Méghozzá mielőbb!

Kezdjük egy energetikai audittal

Ahhoz, hogy ki tudjunk építeni egy energiamonitoring rendszert, tisztában kell lennünk azzal, hogy jelenleg hogyan áll a cégünk. Szükségünk lesz egy energetikai auditra, ami egy kiváló eszköz arra, hogy egy helyszíni felmérés és beszélgetések segítségével teljes körű képet kapjunk a vállalkozás aktuális energetikai állapotáról.

Ezzel látni fogjuk a fejlesztendő területeket, azokat a pontokat, amikre fókuszálnunk kell, ahol szükségessé válik valamilyen energetikai beruházás. De egy ilyen audit nemcsak erre mutat rá, hanem egy komplett cselekvési tervet is kínál számunkra.

Amennyiben a beruházás mellett tesszük le a voksunkat, akkor a megfelelő szakemberek segítségével nemcsak tervet kapunk a megvalósításhoz, de pénzügyi és műszaki támogatásban is részesülhetünk. Így gördülékenyebbé válhat az egész beruházás, mivel könnyebb lesz igénybe venni az EKR és a TAO nyújtotta kedvezményeket.

Kész terv a saját energiamonitoring rendszerünkhöz

Mivel az audit során kész cselekvési tervet kapunk, gyorsabbá válik a megfelelő energiamonitoring rendszer kialakítása. A tapasztalatok alapján így akár 40%-os energiafelhasználás-csökkenést is el tudunk érni! És ebben még nincsenek benne a társasági adókedvezmény és az EKR nyújtotta pénzügyi előnyök.

Ha az EnergyHub cégcsoport segítségével készítjük el a saját monitoring rendszerünket, akkor egy komplex, megbízható, de akár később módosítható, bővíthető rendszert fogunk kapni. Olyat, mely maximálisan támogatja cégünk törekvéseit.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek