Starity

Segítség, elárasztottak a lomok!

2023. szeptember 24. 15:03   |   

Életünk során egyre több és több holmi kerül a tulajdonunkba és ha nem figyelünk oda, akkor nagyon gyakran azon kapjuk magunkat, hogy akárhová nézünk, mindenhol csak a dolgainkba botlunk. Pedig a legtöbb esetben ezekre a dolgokra már nincs is szükségünk, esetleg hibásak, elromlottak, vagy egyszerűen kimentek a divatból.

hirdetés
Segítség, elárasztottak a lomok!

Van, amikor a költözés vagy lakásfelújítás során szembesülünk a felgyűlt dolgainkkal, ekkor azonban már a legtöbbször szakember segítségére is szükségünk lesz.

Költözéskor mindig ki kell üríteni a lakást!

Senki sem szeret egy megvásárolt lakásba úgy beköltözni, hogy a régi tulajdonos cuccait kelljen kerülgetni, ezért a Promove költöztető cég lomtalanítási szolgáltatása segítséget nyújt abban, hogy az ingatlant kiürítve lehessen átadni az új tulajdonos számára. Ebben az esetben érdemes különválogatni azokat a dolgokat, melyeket magunkkal szeretnénk vinni és minden mást félretenni, hogy a lomtalanítást végző szakemberek el tudják szállítani.

Ha pedig mi vásárolunk olyan ingatlant, amibe benne hagyták a régi bútorokat és egyéb eszközöket, akkor is mindenféleképpen hívjuk a lomtalanítókat, akik szakszerűen eltávolítanak minden idegen holmit, így végre birtokba vehetjük az ingatlant és elkezdhetjük a felújítást.

A kertes házak igazi “kincsesbányák”

A kertes házban élők még inkább hajlamosak arra, hogy az elromlott vagy szükségtelen dolgokat nem dobják ki, hanem a garázsba, alsó épületbe, spájzba, pincébe, padlásra, tyúkólba vagy bármi más helyre teszik el szem elől. Ez persze csupán átmeneti megoldás, hiszen előbb vagy utóbb betelnek ezek a helyek is, és ekkor mindezek egyben már hatalmas mennyiségűek. 

Ezektől nem is lehet más módon megválni, mint lomtalanítással, ezáltal pedig végre ismét fellélegezhetnek a tulajdonosok, mivel megszabadulnak ezek a helyiségek a haszontalan lomoktól.

Ismeri a minimalista életmódot?

Egyre elterjedtebb az a nézet, hogy a dolgok felhalmozása helyett arra érdemes koncentrálni, ami fontos, vagyis az élményekre, valamint a családi és baráti kapcsolatokra. Ez azzal jár, hogy át kell nézni a környezetünket, és minden olyan tárgytól, amit már nem használunk, vagy nem okoznak örömet, meg kell szabadulni. Át kell válogatni a ruháinkat, át kell nézni a szekrényünket, a szobákat és a felesleges dolgoktól meg kell válni. 

Persze vannak ennek is fokozatai, hiszen van, aki szinte teljesen megszabadul a dísztárgyaktól is, nem nézi tovább azt a vázát, amit egyébként mindig is utált, de van, aki csak azoktól a tárgyaktól válik meg, amelyeket 1 éve nem vett kézbe.

Ha úgy dönt, hogy a továbbiakban befejezi a felhalmozást, eltávolodik a fogyasztói társadalom által diktált fast fashion életmódtól és a közös programokra, átélhető élményekre költ inkább, akkor válogassa át a dolgait és vegye igénybe a lomtalanítási szolgáltatást a kacatoktól való megszabadulás érdekében.

A lomtalanítás egy nagyon hasznos szolgáltatás, amit minden olyan alkalomkor meg kell rendelni, amikor nagyobb mennyiségű, számunkra már nem szükséges holmitól szeretnénk megválni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek