Starity

Britney Spears szerint a gondnokság megfosztotta a női mivoltától

2023. október 18. 09:09   |   Szerző: SzilviD

Britney Spears a hamarosan megjelenő memoárjában elmesélte, hogyan élte meg a gondnokságot.

hirdetés

Britney Spears idegösszeomlása miatt 2008 óta állt gondnokság alatt, összesen 13 évig az apja felelt minden döntéséért, ami a pénzügyeit, a karrierjét és az egészségét illeti. 

Tinédzser korom óta felnéztek rám illetve lenéztek, az emberek megmondták, mit gondolnak a testemről. A fejem leborotválásával és a színészkedéssel próbáltam visszavágni

- emlékszik vissza. 

De aztán a gondnokság alatt minden megváltozott, nem hozhatott saját döntéseket: 

Meg kellett növesztenem a hajam, és újra formába kellett hoznom magam. Korán kellett lefeküdnöm, és minden gyógyszert szednem, amit mondtak.

Hozzáteszi, hogy nemcsak a média, hanem az apja is kritizálta a testét.

Ha azt hittem, hogy rossz, hogy a sajtóban kritizálják a testemet, akkor a saját apámtól még jobban fájt. Többször is azt mondta, hogy kövér vagyok, és hogy tennem kell valamit ellene.

Kitér arra is, hogy mindez hogyan hatott az önbecsülésére, Spears szerint a gondnokság megfosztott a nőiességétől, és gyermeknek érezte magát.

Robot lettem. De nem csak egy robot - egyfajta gyerekrobot. Annyira infantilizáltak, hogy elvesztettem darabkákat abból, amitől önmagamnak éreztem magam

- írja.

A gyámság megfosztott a nőiességemtől, gyermeket csinált belőlem. Inkább egy entitás lettem, mint egy személy a színpadon. Mindig is a csontjaimban és a véremben éreztem a zenét; ezt lopták el tőlem. Ha hagyták volna, hogy éljem az életemet, tudom, hogy követtem volna a szívemet, és a helyes úton jöttem volna ki ebből, és dolgoztam volna rajta.

Utalt arra is, hogy mindez azért történhetett meg vele, mert nőnek született: 

Gondolj csak bele, hány férfi művész játszotta el az összes pénzét; hányan szenvedtek kábítószertől vagy mentális egészségügyi problémáktól. Senki sem próbálta elvenni tőlük a testük és a pénzük feletti uralmukat. Nem érdemeltem meg, amit a családom tett velem.

via Huff Post

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek