Starity

Környezettudatosság a fókuszban a rendezvények idején is

2023. december 20. 14:02   |   

Napjainkban kulcsfontosságúvá vált, hogy nagyobb fókuszt helyezzünk a környezetünk védelmére, illetve fenntarthatóbb megoldásokat vezessünk be az üzleti életben is. Az egyszer használatos poharak leváltása nemcsak egy felelős döntés lehet, hanem számos pozitív változást vonhat maga után.

hirdetés
Környezettudatosság a fókuszban a rendezvények idején is

Kik élhetnek a rendszer nyújtotta előnyökkel?

A Cup Revolution szolgáltatását, a repohár gyártást kihasználhatják a vendéglátóhelyek, beleértve az éttermeket, koncerthelyszíneket, szórakozóhelyeket is, ugyanis ezzel a rendszerrel kiiktathatjuk az eldobható poharakat. A hazánkban gyártott RevoCupok akár 500 alkalommal is újrahasználhatóak, a sérült, illetve elhasználódott termékekből pedig regranulátum készül, vagyis új céllal születnek újjá, például egy virágláda vagy komposztáló dézsa formájában.

A felesleges hulladéktermelés visszaszorítása manapság létfontosságú, s ezzel nem csupán a környezetünknek teszünk jót, hanem a vállalkozásunk is költséget spórolhat. Csökkenthetők ugyanis a hulladékszállítással kapcsolatos anyagi ráfordítások is. 

Az üvegpoharak esetében szintén magasabb költségekkel kellene számolni, hiszen nemcsak a pótlásuk kapcsán, hanem a mosogatásukhoz szükséges munkaerő biztosítása is rendszeres kiadásokat jelent. 

Az egyszer használatos eszközök helyett választhatunk egy tudatosabb opciót, azaz az újrahasználható repoharakat, amelyek kérhetők akár saját grafikával is cégre szabottan.

Érvek az újrahasználható poharak mellett

Egy fenntartható rendszerhez csatlakozhatunk, amellyel a környezetterhelés minimalizálható, a “semmi sem vész el, csupán átalakul” elv szerint az elhasználódott, megsérült termékeknek is lesz célja. 

Helytakarékos módon tárolhatjuk a poharakat, ez pedig könnyebbség a kisebb területű helyszínek számára, ahol a pultokban is kevesebb a kihasználható hely. 

Gazdaságos megoldás, ugyanis mérsékelhetők a munkaerő- és a szemétszállítási költségek, ugyanakkor kevesebb terhet jelent a meglévő dolgozóknak, hiszen a leszedéssel, mosogatással nem kell foglalkozni. Ebből következik még egy fontos érv mellette, a víz- és energiaspórolás. 

A repoharak zárt, fedeles ládákban érkeznek pormentesen, melyhez nem használnak másodlagos csomagolófóliát. 

Járjunk el jó példával 

Csupán egy döntés, mégis jelentősen meghatározza a jövőnket. Láthatjuk, hogy minden szempontból pozitív változásokat tapasztalhatunk, ha leváltjuk az egyszer használatos poharainkat, és környezettudatosabb opciót választunk helyettük.

A Cup Revolution rendszere egyszerre jelent higiénikus, gazdaságos, fenntartható megoldást, amely jócskán leveszi a terhet rólunk, hiszen teljes körű szolgáltatást kínálnak, amelynek része a használt poharak elszállítása és a tiszták visszajuttatása is. 

Vállalkozóként talán még nagyobb a felelősségünk abban, hogy jó példával járjunk el mások előtt, főként akkor, ha a bolygónk és az élhetőbb környezetünk a tét.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek