Starity

Károly király szakított a brit királyi család karácsonyi hagyományaival

2023. december 25. 20:08   |   Szerző: Four

A király idén változtatott a hagyományokon, és ezúttal a környezetvédelemre hívta fel a figyelmet.

hirdetés
Károly király szakított a brit királyi család karácsonyi hagyományaival
Fotó: theroyalfamily/Instagram

Károly király újdonságot vezetett be az éves karácsonyi beszéde alkalmával. A brit királyi család feje most először élő fa mellett állva szólt Anglia népéhez, hogy ezzel is kifejezze, mennyire fontosnak tartja a környezetvédelmet. 

A Buckingham-palota közleménye szerint a karácsonyfa természetes, fenntartható dekorációval lett feldíszítve: tobozból, üvegből, szárított narancsból, papírból és fából készült díszekkel. A fát pedig a beszéd után elültetik. 

A karácsonyi beszéd az 1930-as évek óta hagyomány a brit királyi családban, tavaly az uralkodó az édesanyja, II. Erzsébet elveszítéséről tett említést, illetve arról nyilatkozott, hosszú ideje tervezi, hogy eljusson Betlehembe. Emellett a trónörökösről, Vilmos hercegről és a menyéről, Katalin hercegnéről is beszélt. 

Idén pedig a világban történő konfliktusok kapcsán mindennél fontosabbnak tartotta, hogy "védelmezzük egymást." Illetve Jézus szavainak tanulságára hívta fel a figyelmet: "És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük." Elmondása szerint "talán most a legrelevánsabb ez a mondat", mert arra emlékeztet bennünket, hogy "képzeljük magunkat a szomszédaink helyébe", és "ne csak a saját, hanem az ő boldogságukat is keressük."
 

via People

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek