Starity

Miért kell minden gyereknek futóbicikli?

2024. január 15. 14:02   |   

A gyermekek első fontos járgánya a futóbicikli, amely tulajdonképpen egy pedál nélküli kerékpár. A remek kis eszköz nagyon jól fejleszti a babák mozgáskoordinációját, egyensúlyérzékét, erősíti izmaikat.

hirdetés
Miért kell minden gyereknek futóbicikli?

Mindenképp érdemes tehát beszerezni egy menő futóbiciklit a Baby Lion kínálatából, ahol többféle modell közül választhatunk. Nézzük a részleteket!

A futóbicikli szerepe

A mozgásfejlődés során a gyerekek először megtanulnak kúszni-mászni, majd pedig, mikor már felállnak és az első lépéseket is megteszik, mintha teljesen megváltoznának. Hatalmas öröm ugyanis számukra, hogy a felnőttekhez hasonlóan képesek helyváltoztatásra. Nem is igen sokat kell várnunk addig, míg megtanulnak futni, szaladni, ugrálni.

Ezt követően pedig már alig fogják várni a sétákat: de igényük lesz arra, hogy a babakocsit elhagyva önállóan mozoghassanak. Nagyon jó ötlet a futóbicikli beszerzése ekkorra, hiszen ez egyrészt egy súlyra könnyű jármű – kézben is vihetjük, ha a baba nem akar ráülni –, másrészt nagyon biztonságos járgány.

Hogy miért? Mert a gyerkőc lábai leérnek a talajra a hajtás során, így bármikor meg tudja támasztani magát, bármikor meg tud állni. Maga tudja irányítani a járművet.

Persze az a jó, ha olyan futóbiciklit választunk, amelynek az ülésmagassága állítható. Ez nemcsak azért praktikus dolog, mert kényelmes lesz így a használat, hanem azért is, mert így akár több éven át játszhat a bicajjal a gyermekünk.

A futóbiciklik az egyensúly-érzékelést fejlesztik elsősorban, 2 éves kortól használhatók, mikor a gyerkőc már stabilan képes járni. A legtöbb modell akár 6 éves korig is jó szolgálatot tesz.

Mit vegyünk figyelembe a futóbiciklik választásakor?

A kínálat igen bőséges, így érdemes átgondolni, mik azok a funkciók, extrák, amelyek megléte előnyös. Vannak fából és fémből készült futóbiciklik is, a legfontosabb mindkét esetben a minőség.

Csakis megbízható helyről rendeljünk járgányt a gyereknek, és nézzük meg, milyen tanúsítványokkal rendelkezik a termék!

Nagy előny, ha az ülésmagasság, illetve a kormány is állítható. A jó jellemzőkkel bíró futóbiciklik ülése kényelmes, a kormányt gumimarkolat védi.

A kerekek anyaga és mérete is lehet döntő: a legnívósabb bicikliken a kerekek EVA-habból készültek és ellenállóak. Göröngyös utakon is remekül helyt állnak. A méretük befolyásolja a futóbicikli súlyát is. Érdemes olyan járgányt választani, amely nem túl nehéz, hiszen előfordulhat, hogy a hazafelé úton már nekünk kell azt cipelni.

A dizájn sem mindegy!

Az egyes futóbicikliket úgy tervezték meg, hogy a gyermekek szívesen használják azokat. Színek szerint is lehet választani közülük, de még jobb, ha mintás verzió mellett döntünk. A Baby Lion kínálatában például Disney kerékpárokat is találunk a Lionelo és Sun Baby termékek mellett.

Érdemes alaposan szétnézni itt tehát, és az igényeknek megfelelően választani. Sőt, a többi járgányt is célszerű megtekinteni, hiszen ezenkívül még triciklik, bébitaxik, rollerek is kaphatók a 2-4 éves korosztály számára – védőfelszerelésekkel együtt!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek